Eva er mandsopdækker på Hammerslag: De har ingen mulighed for at snyde

Produktionslederen kører nogle gange mærkelige omveje for at forvirre ejendomsmæglerne. Og så tager hun deres mobiltelefoner.

I 22 år er der endnu ingen mæglere, der er blevet smidt ud af 'Hammerslag' for at snyde. Måske mest fordi de ikke kan.

For som Lars Lyng, der er ejendomsmægler i Lemvig og en del af Hold Vest i DR1-programmet, siger:

- Jeg tror ikke, der er en mægler i 'Hammerslag', der kan sige sig fri for at have forsøgt at sætte sig lidt ind i priserne.

Og det må de ikke.

Faktisk skriver ejendomsmæglerne under på, at de ikke må undersøge noget som helst om boligpriser, når de er på optagelse, hvilket oftest er fem dage ad gangen. Hvis de gør det, bliver de bortvist.

Den potentielle udsmider er Eva Svane, hvis rigtige titel er produktionsleder på 'Hammerslag'. Hun sørger for, at mæglerne ikke bliver fristet til at sætte sig lidt for godt ind i sagerne.

Loading preview...

Det er Eva, der, når holdet skal på optagelse, samler Hold Øst og Vest op et sted i Danmark, som aldrig er det sted, hvor de skal gætte boligpriser.

- Når vi mødes, så tager jeg deres mobiltelefoner, og nogle gange kører jeg nogle omveje, så de aner ikke, hvor de er henne. Det er næsten som om, de har bind for øjnene, siger Eva Svane.

- Hun er vores bodyguard, men ikke på fysisk facon. Og så tager hun sig jo også rigtig godt af os, siger Lars Lyng.

Loading preview...

Pludselig får de lyst til at løbe

Når mæglerne har brugt formiddagen i den første bolig, står den nemlig på frokost, et sted som Eva har valgt. Hvis der er tid til det, så tager hun også mæglerne på sight-seeing, både for at underholde og mandsopdække.

- Jeg er sammen med dem hele tiden, lige indtil de skal i seng om aftenen, så de har ingen mulighed for at snyde, siger Eva Svane.

Dagen efter kører de hen til en ny, ukendt bolig, der sjældent ligger i den by, hvor 'Hammerslag'-holdet overnatter.

Loading preview...

Alligevel forsøger nogle mæglere ifølge 'Hammerslag'-vært Christian Degn at forberede sig på dagens gæt ved at stå tidligt op og på egen hånd sondere området omkring overnatningsstedet.

- Så bliver ejendomsmæglere, der tydeligvis ikke er så vant til at løbe, pludselig kondiløbere, griner Christian Degn.

I håb om at støde på et par mæglervinduer har nogle 'Hammerslag'-deltagerne trukket i kondisko og tights for at tage en løbetur i området. Men udover kalorieforbrænding får de intet ud af det. Dertil er deres løbeevner for begrænsede.

- Du skal være godt løbende, hvis du skal få noget ud af det. Og jeg har endnu ikke mødt en deltager i 'Hammerslag', der kan løbe et maraton, siger Lars Lyng.

For den nye destination ligger sjældent inden for almindelig kondiløber-afstand.

Spildt forberedelse

Ifølge mægleren fra Lemvig er det kun mæglere, som er grønne i 'Hammerslag'-regi, der sætter sig klar ved tastaturet i dagene før optagelserne for at sætte sig ind i statistikker, som han selv har gjort en gang.

Lars Lyng satsede på, at destinationen ville blive Sjælland og brugte ifølge eget udsagn "rigtig meget tid" på at sætte sig ind i boligpriserne på hele øen. Ejendomsmægleren gættede rigtigt. Destinationen blev Sjælland. Men:

- Det kunne han ikke bruge til en skid, husker Christian Degn.

Priserne varierer simpelthen for meget på selv korte afstande til, at statistik kan bruges. Medmindre man er i stand til at memorere samtlige boligstatistikker.

- Det er svært at forberede sig på hele Danmarks boligpriser. Der er godt nok meget statistik at læse op på, siger Lars Lyng.

Loading preview...

Vordingborg-køkken i Vordingborg?

Kortene bliver vitterlig holdt tæt til kroppen hos Eva Svane og resten af holdet bag 'Hammerslag'. Ruten bliver mørklagt for at forhindre velforberedte mæglere.

Det kan Lars Lyng skrive under på.

Under en optagelse i Sydsjælland undrer han sig over, at han kan stå i en bolig i Vordingborg, der ikke har et køkken leveret af Vordingborg Køkkenet.

Christian Degn gør så Lars Lyng opmærksom på, at de rent faktisk er i Næstved.

- Det klip var Christian så venlig at tage med i programmet, ærgrer en pinlig Lars Lyng sig.

Loading preview...

Taberagtigt at snyde

I det hele taget er rammerne for 'Hammerslag' i årenes løb blevet strammet så meget til, at mæglerne helt har opgivet at snyde.

- Når alt kommer til alt, så er der ingen af os, der gider løbe ned og kigge på en mæglers rude eller tjekke statistik. Kvadratmeterpriserne kan variere med 100 procent i samme postnummer, så vi bliver nødt til at bruge vores mavefornemmelse, siger Lars Lyng.

Han mener, at seerne har stort set lige så god chance for at gætte prisen, som mæglerne har, hvorfor det vigtigste for Lars Lyng er at slå det andet mæglerhold.

Striden mellem Hold Øst og Vest er også med til at holde mæglerne på måtten, mener Eva Svane.

- Hvis man begynder at snyde, så skabes der splid på hele holdet, så de er meget opmærksomme på hinanden. Der er meget selvjustits. De kender gamet, og det ville være så taberagtigt for dem at blive taget i at snyde, siger Eva Svane.

Facebook
Twitter