51-årige Jakob var ensom: Jeg skulle være startet til fodbold for mange år siden

Chaufføren Jakob Herluf er vild med fællesskabet på Sundhedsmagasinets fodboldhold.

Hvor meget kan et par måneders hyggefodbold påvirke ens fysiske og mentale sundhed?

Det har knap 30 midaldrende mænd sagt ja til at teste i et forsøg sammen med Sundhedsmagasinet på DR1 og forskere fra Center for Holdspil og Sundhed på Københavns Universitet.

En af spillerne på holdet er den 51-årige handicapchauffør Jakob Herluf, og han meldte sig først og fremmest til eksperimentet, fordi han savner kammeratskabet fra holdsport.

- Jeg kan sagtens føle mig ensom nogle gange. Man tænker, hvor meget bedre man ville have det, hvis man var i selskab med andre mennesker. Det er sådan, jeg mest føler min ensomhed, siger Jakob Herluf.

Ensomhed er skidt for helbredet

Jakob Herluf har boet alene, siden han blev skilt for ni år siden, og forskning viser, at ensomhed kan være lige så skadelig som rygning, overvægt eller manglende motion.

For eksempel dør enlige mænd i gennemsnit syv år tidligere end gifte mænd.

- Jeg tror, at det er lige så vigtigt at have det mentalt godt og i mit tilfælde at blive en del af et hold som at tabe fem kilo og kunne løbe en 100 meter på ingen tid, siger han.

Fodbold giver socialt fællesskab

Jakob Herluf har de seneste år dyrket individuel motion som fitness, men for ham har det slet ikke givet samme effekt som de seneste par ugers fodboldtræning med ligesindede mænd.

- Fodboldholdet har fuldstændig levet op til mine forhåbninger og mere til. Det er nogle rigtig søde mennesker, og ingen er faldet uden for. Det er helt perfekt, og lige hvad jeg savnede, siger han.

Og det ser allerede ud til, at de nye venskaber kan række ud over fodboldbanen, da der er ved at blive arrangeret en grillfest og snak om at tage på stadion sammen i fritiden.

- Jeg skulle være begyndt til fodbold for mange år siden. Holdsport er bare noget helt andet end individuel motion, og mit råd til andre er bare at komme i gang og prøve det af, hvis man er nysgerrig, siger Jakob Herluf.

Sundhedsmagasinets forsøg med fodboldholdet løber frem til juni, hvor spillernes fysiske og mentale sundhed vil blive testet igen og sammenlignet med tests fra holdets første uge.

Facebook
Twitter