Bagedyst-caster til nye talenter: -Vi leder ikke efter den nye Rosa

Hvem kommer igennem nåleøjet og bliver ny deltager i 'Den store bagedyst?' Få et smugkig her.

 • Nervøse fingre sørger for de sidste detaljer, inden castingen går i gang. Cirka 500 har ansøgt om at komme med i næste sæson af 'Den store bagedyst'. 200 af dem er inviteret til en casting. (Foto: Martin Fält © Martin Fält)
 • - Jeg råbte højt i stuen, da jeg fandt ud af, at jeg var gået videre til casting, siger 28-årige Christina Berg. Hun er kørt fra Kolding til Aarhus med sine saltkaramel-tærter. (Foto: Martin FŠlt © Martin FŠlt)
 • Alle casting-deltagere skal medbringe bagværk, som de skal præsentere for et dommerpanel, der består af redaktionen bag 'Den store bagedyst' samt en caster. Dommerparret Markus Grigo og Katrine Foged Thomsen deltager ikke i disse castings. (Foto: Martin FŠlt © Martin FŠlt)
 • De 200 casting-deltagere er fordelt over seks castings. Tre i København. Tre i Aarhus. 35-40 deltagere per casting. (Foto: Martin FŠlt © Martin FŠlt)
 • Enkeltvis skal de præsentere deres bagværk og fortælle om sig selv. Det er her, casting-deltagerne skal overbevise dommerpanellet om, at de skal med i en ny sæson af 'Den store bagedyst'. For dommerpanellet smager ikke på alle kager. (Foto: Martin FŠlt © Martin FŠlt)
 • Dommerpanellet smager nemlig først på bagværket fra de 5-10 personer, der går videre til 2. runde i hver casting. (Foto: Martin FŠlt © Martin FŠlt)
 • - Vi er ikke ude efter den nye Rosa eller den nye Tobias. Vi er ude efter de bedste, der elsker at bage og kan blive en del af den elskede bagedyst-familie, siger Tina Bremer. Hun har castet samtlige deltagere gennem alle sæsonerne af 'Den store bagedyst'. (Foto: Martin Fält © Martin Fält)
 • - Vi ser efter håndelag, personlighed, og at ansøgerne giver noget af sig selv. Barren er sat højt, men det er godt. For hvorfor skulle vi sætte den lavere? siger Tina Bremer. (Foto: Martin FŠlt © Martin FŠlt)
 • Efter præsentationen gennemgår dommerpanellet ansøgerne en for en. De fleste bliver valgt fra. - Det er benhårdt, men samtidig er det også for at være ordentlig. Det kan være mere mildt at blive fravalgt, når man er i en stor gruppe, der sorteres fra, siger Tina Bremer. (Foto: Martin FŠlt © Martin FŠlt)
 • I mens dommerpanellet diskuterer, spiser casting-deltagerne løs af det store kagebord. (Foto: Martin FŠlt © Martin FŠlt)
 • Ud af dagens 40 personer til casting er 10 gået videre. (Foto: Martin FŠlt © Martin FŠlt)
 • Når alle castings er overstået er cirka 50-60 deltagere gået videre. Så bliver feltet igen skåret ned til 20-24 personer, som bliver inviteret til en bagedag i et skolekøkken. Her får deltagerne en klassisk opskrift, som de skal bage på 1,5 time. Det er også her, de møder dommerne for første gang. (Foto: Martin FŠlt © Martin FŠlt)
 • - Under bagningen i skolekøkkenet prøvefilmer vi dem for at se, hvordan de kunne fungere i programmet. Vi leder efter dem, der giver noget af sig selv, selvom de står i en presset situation, siger Søren Olsen, redaktør for 'Den store bagedyst' (Foto: Martin FŠlt © Martin FŠlt)
 • Efter opgaven i skolekøkkenet udvælges de 10 deltagere, der skal med i 'Den store bagedyst 2018'. hvis ikke man kom igennem nåleøjet, kan man ansøge igen. - Der er flere gengangere hvert år, siger Tina Bremer. (Foto: Martin FŠlt © Martin FŠlt)
1 / 14

Drizzlecakes, dyreprint, macarons, æbletærter, lagkager, fondant, fyldte chokolader og flødeboller.

Nervøse fingre piller ved de sidste detajer ved de medbragte og farverige kaloriebomber. Luften knitrer af spænding, og appetitten, trods det meterlange kagebord, er forsvundet.

Casting til næste sæson af 'Den store bagedyst' er i gang. Faktisk casting tre ud af i alt seks. Tre i Aarhus. Tre i København. 200 deltagere er inviteret.

- Vi leder ikke efter en ny Rosa eller en ny Tobias. Vi leder efter de bedste, der elsker at bage, og som kan blive en del af den elskede bagedyst-familie, siger caster Tina Bremer med henvisning til to tidligere Bagedyst-deltagere, som tog seerne med storm.

Sammen med et dommerpanel fra redaktionen bag det populære program er hun i gang med at udvælge de kommende deltagere til en ny sæson af 'Den store bagedyst'.

Klik dig igennem galleriet og få et smugkig, før kameraerne bliver tændt og konkurrrencen i bagedystteltet går i gang.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter