BILLEDER Sundhedsmagasinets fodboldhold er begyndt træningen

De midaldrende mænd på holdet er nu blevet målt, vejet og testet og er i gang med træningen.

30 midaldrende mænd har meldt sig som frivillige forsøgskaniner i et forsøg, der skal vise, hvor meget et par måneders hyggefodbold kan gøre for ens fysiske helbred og mentale velvære.

I går blev spillerne testet for første gang med fysiske øvelser og en lang række undersøgelser på Center for Holdspil og Sundhed på Københavns Universitet.

Derefter indtog spillerne grønsværen til den første rigtige træning, og som du kan se i denne video, så var der højt humør og massiv mandehørm lige fra starten af:

Fordelen ved holdsport som fodbold er, at mange mere oplever spillet som en sjov leg end som hård motion, selv om man får lige så meget motion som ved individuelle motionsformer.

Efter træningen var der selvfølgelig lidt hygge med tredje halvleg i omklædningsrummet.

Holdet besluttede at kalde sig 'De Store Helte' - formentlig inspireret af træner Henrik 'Store' Larsens øgenavn eller måske volumen på en del af spillernes korpus.

Og inden fællesspisningen og social samvær skulle der selvfølgelig også lige tages det obligatoriske holdfoto af Sundhedsmagasinets vært Peter Qvortrup Larsen:

Der var stadig god stemning efter tests og træning til tredje halvleg, og da der skulle tages holdfoto.

Du kan følge forsøget, der løber frem til sommerferien, på dr.dk, i P4 København, på Sundhedsmagasinets facebookside og så selvfølgelig i Sundhedsmagasinet på DR1 i en udsendelse i april og i juni.