BILLEDER Sundhedsmagasinets fodboldhold er begyndt træningen

De midaldrende mænd på holdet er nu blevet målt, vejet og testet og er i gang med træningen.

  • I går blev fodboldmændene sluppet løs ved den første rigtige træning. Hver træning starter med opvarmning - der blandt andet indbefatter løb rundt om træningsbanen. John på 53 år fra Farum løber her forrest. Han er vant til at løbe. (Foto: © Hanne Kokkegaard)
  • Mændene bliver i løbet af denne uge også testet, så forskerne kan følge deres udvikling. - De bliver målt og vejet - her er det Arild på 54 år fra Lyngby, der lægger krop til. (Foto: © Hanne Kokkegaard)
  • De får taget blodtryk. (Foto: © Hanne Kokkegaard)
  • De bliver kropsscannet, så man kan se knogletætheden. (Foto: © Hanne Kokkegaard)
  • De får taget blodprøver. (Foto: © Hanne Kokkegaard)
  • Og de får testet deres balanceevne, hoppeevne og iltoptag og kondition, som Jakob her. (Foto: © Hanne Kokkegaard)
  • Spillerne skal holde sig i gang hele tiden under træningen, og hvis de stopper op, skal de tage 10 armstrækninger som 'straf'. (Foto: © Hanne Kokkegaard)
  • Men undervejs i første træning havde træneren, EM-helten Henrik (Store) Larsen nu også indlagt pauser, så mændene lige kunne strække ud og få pusten igen. (Foto: © Hanne Kokkegaard)
  • Udover teknik var der også tid til at spille kamp. (Foto: © Hanne Kokkegaard)
  • Efter træning tog Sundhedsmagasinets vært Peter Qvortrup Geisling dette holdfoto af De Store Helte, som holdet har valgt at kalde sig - inspireret af trænerens tilnavn; Store (Foto: © Peter Qvortrup Geisling)
1 / 10

30 midaldrende mænd har meldt sig som frivillige forsøgskaniner i et forsøg, der skal vise, hvor meget et par måneders hyggefodbold kan gøre for ens fysiske helbred og mentale velvære.

I går blev spillerne testet for første gang med fysiske øvelser og en lang række undersøgelser på Center for Holdspil og Sundhed på Københavns Universitet.

Derefter indtog spillerne grønsværen til den første rigtige træning, og som du kan se i denne video, så var der højt humør og massiv mandehørm lige fra starten af:

Efter træningen var der selvfølgelig lidt hygge med tredje halvleg i omklædningsrummet.

Holdet besluttede at kalde sig 'De Store Helte' - formentlig inspireret af træner Henrik 'Store' Larsens øgenavn eller måske volumen på en del af spillernes korpus.

Og inden fællesspisningen og social samvær skulle der selvfølgelig også lige tages det obligatoriske holdfoto af Sundhedsmagasinets vært Peter Qvortrup Larsen:

Du kan følge forsøget, der løber frem til sommerferien, på dr.dk, i P4 København, på Sundhedsmagasinets facebookside og så selvfølgelig i Sundhedsmagasinet på DR1 i en udsendelse i april og i juni.