BREVKASSE Jeg vil VILDT gerne have tynde lår

Men jeg gider ikke motionere og bryder mig heller ikke om grøntsager, skriver en bruger på 11 år.

Du kommer nok ikke uden om motion og sund mad, siger motionsekspert Marina Aagaard. Og husk så også, at du måske sammenligner med nogle billeder af slanke lår, som egentlig er lidt snyd. (© COLOURBOX)

"Jeg er 11 år og jeg synes selv at jeg har tykke lår. Jeg vil VILDT gerne havde tynde lår - det er bare så svært, fordi jeg motionerer ikke og jeg bryder mig heller ikke om det (altså at motionere). Og jeg er kræsen, så jeg kan kun lide gulerødder (af grøntsager)."

SVAR:

Du skriver, at du selv synes, at du har tykke lår. Det er der rigtigt mange piger, som synes, at de har, selvom de i virkeligheden slet ikke har.

Typisk kan man ikke rigtigt selv vurdere det, især ikke når man er ung: Som ung sammenligner man sig rigtig meget med andre – og man vurderer for det meste forkert – og med de billeder, som man ser i bladene og på nettet, og de billeder er tit 'snyd'.

Der er to gode veje til slanke ben

Hvis dine ben nu ikke er så tynde, slanke, som du gerne vil have dem, så skal du være smart ligesom de, der har rigtig flotte ben:

Velformede ben får man især ved to metoder, som du selv er inde på: 1) Sund mad og 2) bevægelse, og der er heldigvis flere muligheder end dem, du nævner.

Gulerødder er godt, men der er mange andre typer af grøntsager, der er mindst lige så lækkert, fx rød peber, friske ærter, rødbeder og glaskål. Prøv nogle af dem også.

Man må gerne være en lille smule kræsen, men sund og varieret mad smager både godt og medvirker til bedre ben. Derimod slik, sodavand og kager er slanke lårs værste fjende, så den slags skal helst gemmes til maksimum en dag om ugen.

Du har ret i, at motion kan være kedeligt! Derfor skal du finde noget, der er sjovt og gå til det sammen med en eller flere veninder; prøv for eksempel bordtennis, badminton, karate, orienteringsløb, volleyball, rulleskøjteløb, gymnastik eller dans.

Der er utroligt mange spændende sportsgrene – og hvis du er i tvivl, så afprøv mange forskellige aktiviteter og beslut dig, når du ved, hvordan det foregår.

På den måde får du en masse nye oplevelser (måske nye venner) og finder frem til det, der er rigtigt sjovt. Og så kommer 'gode ben' ofte helt af sig selv som en ekstra bonus.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk