Claus fra 'Lægen flytter ind' vejede 103 kilo. Sådan er det gået ham siden

I dag motionerer Claus Burhenne seks gange om ugen og spiser tomater til dessert. Mød ham og to af de andre mænd, der deltog i 'Lægen flytter ind' for ni måneder siden.

  • Claus Burhenne i den periode, hvor han deltog i 'Lægen flytter ind'. (© DR2)
  • I dag følger Claus Burhenne sin diaæt slavisk, og han træner seks gange om ugen. (© (c) DR)
1 / 2

Det er nu ni måneder siden, at produktionsholdet pakkede sammen efter første sæson af DR2-program, 'Lægen flytter ind'. Siden efterlod læge Charlotte Bøving deltagerne til sig selv og deres nye vaner. Vi har fulgt op på, hvordan det er gået tre af deltagerne siden hen - i anledning af, at en ny sæson af programmet begynder.

Claus vejede 103 kilo

Claus Burhenne fra Havdrup ved Roskilde havde opbygget en kampvægt på 103 kilo, da lægen flyttede ind.

- Jeg havde udviklet usunde vaner, jeg spiste for meget slik, og jeg trænede overhovedet ikke, forklarer han i dag om tiden, før han skiftede spor.

Sådan så eksempelvis hans trofaste ven, slikskålen, ud dengang:

Efter programmets forløb på seks uger, havde han tabt sig 13,5 kilo. Han blev så grebet af at tabe sig, så han hyrede selv efterfølgende en personlig træner. I dag styrketræner han seks gange om ugen, hans foretrukne aftensmad er magert og proteinholdigt kylling, og slikket - ja, det er helt væk i dag. I dag napper han i stedet et par tomater, når resten af familien går ombord i slikskålen.

Målet er en sixpack

- Når jeg gør noget, så gør jeg det 100 procent. Mit mål er, at jeg skal have en knivskarp sixpack, når jeg fylder 50 år til næste sommer. For at nå dertil kræver det hård træning, den rigtige kost og viljestyrke. Jeg har lige været i New York i en uge, hvor jeg ikke fik spist og trænet som normalt, og det piner mig - for jeg føler, jeg kommer bagud i forhold til at nå mit mål. Men jeg skal nok nå det.

Charlotte Bøving konfronterede Claus med, hvor slemt det stod til: Enten skulle han fortsætte ufortrødent og risikere at blive blind pga. sin sukkersyge, eller også skulle han lægge stilen fuldstændig om. Claus valgte det sidste.

-Man skal gøre op med sig selv, om man er villig til at ændre livsstil? Og hvis man er, så er der kun én vej, og det er at gøre det 100 procent. Vejen til et sundere liv er egentlig ret simpelt: Luk munden og let røven!

Herunder fortæller Claus, hvordan det går i dag - og hvorfor det betyder så meget for ham at holde den livsstilsændring, han lærte af Charlotte Bøving:

Steen havde en kropsalder på 72 år

Steen Koch Rasmussen var også en af deltagerne i 'Lægen flytter ind'. Han fik et chok, da Charlotte fortalte ham, at hans krops tilstand svarede til en 72-årigs. Det var hårde nyheder for den 58-årige entreprenør.

Men på ni måneder har Steen tabt sig 15 kilo, og han synes også, der er sket en stor mental ændring for ham.

-Jeg tænker i langt højere grad over, hvad jeg spiser, og selvom jeg stadig kan hygge mig lidt på ferier og i weekender, så bliver jeg også hurtigere irriteret på mig selv, hvis jeg får et glas for meget. Det letteste er jo at lade være med at indtage de ekstra kalorier, for jeg skal løbe langt for at smide dem igen.

- Familien og vennernes ros har været en kæmpe motivation for at holde ved. Men de skulderklap, der har været allermest motiverende, har været dem jeg har fået fra folk på gaden eller i supermarkedet. Det motiverer også lidt ekstra at vide, at hele Danmark har fulgt med, fortæller Steen Koch Rasmussen.

Sådan sagde Steen, før han skulle følge Charlotte Bøvings råd:

Søren kæmper med de dårlige vaner

Søren Riis fra Vejle har stadig masser af gå-på-mod i forhold til de nye kost- og motionsvaner, men hverdagen byder stadig på masser af udfordringer.

- Det er 20 års vaner, jeg skal lave om på, og selvom jeg ikke savner smør på panden, så skal jeg stadig tænke mig om, hver gang jeg steger en bøf for ikke at lade mig styre af vanens magt. Og det er hårdt hele tiden at skulle tænke sig om.

Søren synes nu stadig, at det er det hele værd.

- Jeg kan virkelig mærke, at sundere kost og motion har gjort en stor forskel mentalt. Jeg har langt mere overskud, end jeg plejede at have.

Søren vejede ved programmets begyndelse 117 kilo, i dag arbejder han stadig på at nå ned på 94 kilo, men mangler stadig seks kilo.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter