Dans hula på Hawaii med Christine Feldthaus

Netop nu sidder mange og planlægger sommerferie. Lad dig inspirere af So F***ing Special, der fra i aften ser på danskere og ferie.

Hula-dans på Hawaii - kan det blive mere eksotisk? Christine Feldthaus tager fra i aften fat om ferietrends i en ny omgang So F***ing Special. (© dr)

Hvis der er noget, vi danskerne går op i, så er det ferie! Og netop nu sidder mange af os og drømmer, om hvor sommerferien skal gå hen i år.

Trænger du til inspiration, så kan du fra i aften følge med i den nye omgang So F***ing Special, der denne gang drager ud i verden for at afprøve forskellige ferieformer.

- Mange elsker fortsat både strand, afslapning og en god omgang soleksem. Men flere og flere danskere dropper den klassiske velplanlagte charterrejse, fordi de vil have unikke udfordringer, afsøge grænser og prøve kræfter med nogle helt nye destinationer og oplevelser på ferien, forklarer Christine Feldthaus.

Det nye sort

Christine Feldthaus, har brugt de mørke vintermåneder på at drage ud i verden og på egen krop afprøve hvilke ferier, der er ”det nye sort”, når det gælder ferien.

- Når vi danskere rejser på ferie for milliarder af kroner hvert år, hvad er det så vi søger? Det afhænger naturligvis af, hvilken type man er, og hvor rejsevant man i forvejen er. Men en af de helt klare tendenser er, at vi rejser længere og længere væk – og at vi gerne vil udfordre os selv mere på ferien, end hvad der var på mode i 70-ernes charterturisme.

Vi søger langt væk

Christine og So F***ing Special tager til Hawaii som første stop på turen.

- Det er herligt eksotisk - meget langt væk fra Danmark – og den amerikanske østat byder på en lang række muligheder for adventure-ferie. Altså muligheder for at prøve sig selv af med aktiviteter, som kan virke grænseoverskridende og småfarlige for de fleste, forklarer Christine Feldthaus.

- Det er ikke sted, der er overrendt af danskere – og det står for mange som et feriemål af de mere specielle. Når man så i tillæg kan opleve at flyve i helikopter ind over en aktiv vulkan, opleve surferlivet i nogle af verdens højeste bølger og snorkle med store djævlerokker om natten er der skruet helt op for spændingsfaktoren, siger Christine Felthaus.

På tur med djævlerok

Noget af det, vi kan komme med på i aften er, når Christine skal ud og bade i nattemørket:

- Det var rimeligt grænseoverskridende at ligge i overfladen af det begsorte hav og se de kæmpestore rokker, der kan være op syv meter brede i vingefanget – søge op mod ens krop og de lyskegler, vores lommelygter lavede for at gøre plankton synligt for rokkerne.

- De er ikke farlige, de lever kun af plankton, – men de er store – og tanken om, at der i de samme farvande lever op til 13 hajarter er da med til at der bliver lunt i dragten…og jeg overskred virkelig nogle grænser. Men oplevelsen ved at se giganterne glide graciøst igennem vandet på jagt efter mad er ikke en, man får hver dag – og for at sige det mildt, føler man sig lille og ydmyg i nydelsen af deres habitat.

Nu med surfbræt

Og så kan vi i aftenens program, der er det første i en række af fem programmer, opleve Christine Feldthaus på slap line – iført surfbræt, hvilket langtfra er en hendes favorit-discipliner:

Christine lærer at surfe af den unge surfmester Sebastian Kornum, der bor på Hawaii. (© dr)

- Nu er jeg ikke ligefrem en Miss Vandhund – og at få de vinterblege lårbasser ud på en solbeskinnet strand er angstfremkaldende nok i sig selv.

- Når man så oven i købet for første gang i livet skal op og ride på et surfboard under vejledning af en 23-årig veldrejet dansk verdensmester, der bor på Hawaii – bliver det ikke mindre spændende. Måske ikke ligefrem elegant, men nu er jeg heller ikke personligt lige adventuretypen, forklarer Christine Feldthaus og føjer til:

- Det går langt bedre på kurset i huladans på stranden ud for Honolula… det havde jeg på en eller anden måde mere flair for.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk