De voksne kan også få lyst til at spille brætspil

Hvad spiller du med dine venner? Bezzerwizzer? Har du brug for input til nye spil, så få ekspertrens bud her.

En god lang ferie giver mulighed for, at man kan mødes med de mennesker, man holder af. Og det kan eksempelvis være over et hyggeligt brætspil.

Thomas Vigild er juryformand for spilprisen Guldbrikken, spilanmelder for Weekendavisen og leder af spillinjen på Vallekilde Højskole. Og han anbefaler her tre gode voksenspil til sommerferien.

Game of Thrones – 2nd Edition

For 3-6 spillere (bedst med fire eller derover)

Tid: Minimum to timer, ofte væsentligt mere

Alder: 14 år eller mere

Spillet ”Game of Thrones - 2nd Edition” er inspireret af George R. R. Martins bogserie ”A Song of Ice and Fire”, som også er blevet til en populær tv-serie. Hver spiller styrer et af spillets mange store huse, der med alliancer og forræderi kæmper med og mod hinanden om tronen. Game of Thrones er et rigtigt voksenspil, der tager tid, man skal derfor minimum sætte to timer af til det. Thomas Vigild fremhæver særligt ”Game of Thrones 2nd Edition”, fordi der er stor variation fra spil til spil. Det gør hvert spil unikt.

Hanabi

For 2-5 spillere

Tid: Cirka en halv time

Alder: 8 år eller mere

Hanabi er det japansk ord for ”fyrværkeri”, og det er det, som spillet handler om – at lave fyrværkeri. I samarbejde med de andre spillere, skal man kombinere sine egne fyrværkerikort med deres. Det usædvanlige er dog, at det kun er modstanderne, der kan se ens egne kort, så derfor skal man give tips til hinanden om, hvordan kortene ligger. Det er et rigtigt voksenspil, der kræver tankekraft, fordi man ud fra de andres hænder skal regne ud, hvad man selv sidder med. Det er opfindsomt og originalt, fortæller Thomas Vigild.

Love Letter

For 2-4 spillere (bedst med tre eller flere)

Tid: Cirka fra 5-20 minutter

Alder: 8 år eller mere

Spillet Love Letter er en rigtig conversation starter og en god måde at lære hinanden at kende på. I spillet skal man sørge for, at ens kærestebrev lander hos prinsessen, men man skal samtidig forhindre de andre bejleres brev i at komme frem. Det er et meget simpelt spil, der kun består af 16 kort, som dog i sammenhæng skaber sjove situationer og sjov dialog. Thomas Vigild kalder det ”et snack-spil, der holder igen og igen”. Spillet kan spilles både i toget og i bilen, fordi det ikke kræver meget plads. Love Letter er endnu ikke blevet oversat til dansk, så derfor skal spillerne forstå engelsk.