Det er et hit at overnatte i skoven

På bare et år er der 30 procent flere, der overnatter gratis i shelters i skoven.

(© Colourbox)

Stadig flere danskere tager ind i mellem ud i skoven og sover blandt træer og dyr.

I år har 5.200 reserveret et af Naturstyrelsens gratis lejrpladser og shelters, og det er en pæn stigning fra sidste år, hvor der var 4.000 reservationer.

- Det er meget forskellige grupper, der bruger dem. Det kan være drengegrupper eller pigegrupper, der ønsker at være alene, siger Niels Juhl Bundgaard, der er skovridder i Naturstyrelsen.

- Og så er der også mange familier, blandt andet en del fædre der synes, at det er rigtigt rart at få en far-barn-oplevelse, hvor de har fred og ro og bare snakker og kigger på natur.

Folk søger fred, ro og natur

Naturstyrelsen har 150 lejrpladser med shelters, og den stigende efterspørgsel gør, at der er ved at blive bygget flere.

Men hvorfor vælger flere at sove i skoven?

- Jeg tror, at folk søger stille naturoplevelser som en form for modpol til hektiske liv i byen, siger Niels Juhl Bundgaard.

- Man kan gå rundt og hygge sig med nogle kammerater eller familien, og det giver ro i sjælen og stresser folk af, og så får man en anden oplevelse af, hvad skov og natur er.

Her må du sove i naturen

  • Du kan gratis booke Naturstyrelsens shelters her.

  • I år oplever Naturstyrelsen dog, at deres shelters er blevet så populære, at de næsten er fuldt booket i efterårsferien.

  • Men der findes også 155 skove, hvor der er ”fri teltning”. Det vil sige, at alle må slå telt op uden at spørge om lov, så længe man viser hensyn og rydder op.

  • Du kan se en liste over skove med ”fri teltning” her.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk