Fire sjove brætspil til børnene

Hoppende frøer, Mikado i luften og ballonsprængning er både sjovt og lærerigt for børn.

Gode børnespil må gerne være mere end blot et fladt bræt med brikker på. Det må gerne også være legetøj som i Boom Boom Balloon, mener spileksperten Thomas Vigild.

Tablets og digitale læringsspil har i den grad indtaget børneværelset. Men der kommer stadig en masse gode brætspil, som kombinerer spil, læring, legetøj og fysisk samvær for børn.

- Et godt børnespil skal kunne spilles af børnene alene, efter man har lært dem reglerne. Det må også gerne være sjovt for voksne, og så må spillet gerne ligne legetøj, som er sjovt at kigge på og også sjovt at lege med uden for spillets regler, siger spileksperten Thomas Vigild.

Han er juryformand for spilprisen Guldbrikken, spilanmelder for flere aviser og leder af spillinjen på Vallekilde Højskole.

Her er hans fire bud på sjove børnespil:

​1) Croassimo

Den kvikke plastik-frø springer i bogstaveligste forstand op i spilæsken i Croassimo, mens spillerne hopper mellem åkander for at fange flest myg og undgå sultne fisk.

Et charmerende og elegant børnespil, der rammer sit frø-tema perfekt.

Her lærer børnene både at tælle, styre motorikken og tænke en smule taktisk i, hvordan frøen hopper op i æsken.

Vinder af Guldbrikken 2014 i kategorien Årets Børnespil.

2) Settlers of Catan Junior

Junior-udgaven af strategispils-klassikeren Settlers tager alle de bedste elementer fra originalspillet, og koger dem sammen til et medrivende og overraskende taktisk børnespil.

Et super spil, hvor børnene lærer at tælle, handle med hinanden og simpel strategi.

Nomineret til Guldbrikken 2014 i kategorien Årets Børnespil.

3) Klickado

Tænk Mikado, men bare oppe i luften.

Klickado er et kortvarigt, fokuseret og ekstremt intuitivt spil, der går på tværs af alder, køn og erfaring, mens de taktiske muligheder er uendelige. Træner tålmodighed, planlægning og finmotorik hos ungerne.

Vinder af Guldbrikken 2009 i kategorien Årets Børnespil.

4) Boom Boom Balloon

Hvem undgår at sprænge ballonen først?

Selvom det ligner et torturkammer for en ballon, så er Boom Boom Balloon et enkelt, forrygende skørt og inkluderende børnespil og leg, der går på tværs af køn, alder og kunnen.

Facebook
Twitter