Flere børn og forældre motionerer sammen

Det kan være svært at nå både at køre børn til sport og selv at få rørt sig. Så mange slår to fluer med et smæk og dyrker idræt sammen med børnene på et familiehold.

(Foto: Nicolai Fonseca Nielsen © DR)

Der er meget stor forskel på skostørrelsen, højden og muskelmassen. Men alligevel kan børn og forældre sagtens gå på samme motionshold.

Og stadig flere familier vælger at få sved på panden sammen til gymnastik, svømning, tennis og andre sportsgrene.

Det oplever Danske Gymnastik- og Idrætsforeninger (DGI), der er hovedorganisation for 1,5 millioner idrætsudøvere.

- Der har de senere år været en klar stigning i hold med både forældre og børn. Vi oplever, at forældre engagerer sig i deres børn, og de vil gerne dyrke idræt sammen med dem, siger DGI-formand Søren Møller til DR Ultra Nyt.

Det mest almindelige er forældre/barn-hold. Her er børnene typisk 2-6 år, og aktiviteterne er primært på børnenes præmisser, selv om forældrene også kan blive svedige.

Men DGI oplever også, at der er kommet langt flere familiehold. Her er børnene typisk over seks år og kan deltage på mere lige fod med de voksne, så både børn og forældre bliver udfordret.

Den stigende interesse har gjort, at DGI har udgivet folderen "Hele familien til gymnastik", hvor gymnastikforeninger fra hele landet deler erfaringer og inspiration fra deres familiehold.

De fleste forældre/barn-hold og familiehold hører til almindelige idrætsforeninger. Men der er også foreninger, der udelukkende specialiserer sig i familieidræt.

I 2009 blev Foreningen Familieidræt stiftet i København. Til at starte med var der to små hold, men i dag er der omkring 600 medlemmer og mange forskellige hold for børn i alderen 2-10 år og deres forældre.

- Vi fandt ud af, at der var et behov for at lave noget aktivt og interessant for børnene og forældrene sammen. Der er masser af tilbud, hvor børnene laver noget for sig selv, eller hvor forældrene laver noget for sig selv. Men her har vi taget familien i fokus, så de kan komme ud og lave noget sammen som familie, siger Kasper Nommesen, der er bestyrelsesmedlem i foreningen.

8-årige Michala Urup Vestphal går på foreningens Turbohold sammen med sin mor og lillebror. Hun synes, at det er både sjovt og hyggeligt at lave noget aktivt med sin familie.

Hun går også til dans på et rent børnehold, men det er ikke lige så sjovt for hendes mor, der bare sidder og venter imens.

- I stedet for at sidde ude på en bænk i en time, mens børnene hopper rundt, så er det rart også selv at få sved på panden og opleve noget sammen med sine børn, siger it-konsulent Anja Urup Vestphal til DR Ultra Nyt.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk