Gå på jagt efter sindsro og socialt samvær

Når jægere går på jagt, jager de også tid til eftertænksomhed og gode historier.

(© Colourbox)

Der er højt til loftet og plads til store tanker ude i skoven, men det hænger nok sammen med, at loftet er himlen, og at træerne ikke ligefrem snakker i munden på hinanden.

- Der er plads til en helt særlig ro og eftertænksomhed, når du går på jagt, siger formanden for Danmarks Jægerforbund Claus Lind Christensen.

- Du får rig mulighed for at tænke nogle ting godt og grundigt igennem. Og selvom du ikke skyder noget, får du altid en oplevelse med hjem, siger han.

De dyr, du ikke skyder, tæller også

Det sociale element fylder også rigtigt meget ifølge Claus Lind Christensen, for når en flok jægere tager af sted sammen, tager de en masse traditioner og et særligt samvær med.

- Hvis vi er 30 mand af sted på krondyrjagt med morgenkaffe, så skal alle fortælle om sine oplevelser bagefter. Også de dyr, man så, men aldrig kom på skudhold af, siger han.

- Så selvom du måske sidder tre timer alene på din post med en madpakke, oplever du et helt specielt sammenhold med dine jagtkammerater.

Der hører en historie med til hovedretten

Det tiltalende ved tanken om at gå ud og tage noget med hjem er fælles for de fleste jægere, ifølge Claus Lind Christensen.

- Det er en helt speciel følelse, når du skyder et dyr og får det med hjem. Så bliver det som regel tilberedt samme aften, eller også kommer det i kummefryseren, siger han.

- Så hører der pludselig en historie med til hovedretten. Så hvis du bliver inviteret på vildtgryde af en jæger, må du forberede sig på, at der følger en fortælling med, siger han.

Spørg først, og skyd bagefter

Claus Lind Christensen har lidt tips og overvejelser, hvis du vil i gang med at gå på jagt.

  • Et jagttegn er en lovpligtig nødvendighed, så det er der, du starter uanset hvad.

  • Jagt er ikke en billig fritidsinteresse, og udfordringerne er forskellige afhængig af landsdel.

  • Find derfor en lokal jagtforening, hvor der helt sikkert er nogle, som gerne vil hjælpe dig i gang.

  • Læs mere på jagtprøven.dk og lån eventuelt nogle gode gammeldags bøger på biblioteket.

Facebook
Twitter