Gode ideer til sjov motion

Det handler om at røre sig. Bliv inspireret og få gode ideer til motion, du kan kan lave sammen med dine børn.

(© Colourbox)

Forleden handlede Generation XL om, hvor svært det kan være, at få sit barn til at røre sig, selvom det er en væsentlig del af et vægttab. Vi opfordrede brugerne til at give os nogle bud på, hvordan man kan inspirere sit barn til at komme i gang. Her kommer en håndfuld gode råd. Britt skriver for eksempel: -Min erfaring (og krav) som professionel træner til forældre, der henvender sig til mig med ønsket om hjælp til deres barn, er at forældrene skal være med HELE VEJEN. -Så mit praktiske råd til forældrene er: 1)Få tumlet med ungerne. Kropslig kontakt sætter gang i hele systemet og motiverer til nye bevægelser. 2)Sving rundt/dans. Når balancen bliver bedre bliver bevægelserne også hurtigere. 3)Krum og stræk dig, det behøver ikke at gå stærkt men lad muskler og led ud i yderpunkterne.

Majken skriver: -Hvis barnet er fyldt 13 år, kan evt. lade det gå med aviser/ reklamer - belønningen kommer en gang om måneden på kontoen og kan evt. bruges til ny cykel/ ferie når et bestemt mål er nåetMan er rollemodelOg en anonym mor skriver på bagrund af episoden om Christian, der i Generation XL, ikke orker at cykle til skole: -Jeg kan godt forstå, at Christian er svær at motivere til at cykle i skole, når mor kører på knallert ved siden af!! -Som forælder er man rollemodel for sit barn! Man kan for eksempel begynde med selv at finde bevægeglæden frem og på den måde signalere, at det også kan være sjovt at bevæge sig fremfor, at det kun er en kedelig pligt med det eneste formål at tabe sig. Lad glæden være i fokus og vægttabet en kærkommen sidegevindst. -Bevægelse skal leges ind, fra børn er helt små. Og de voksne skal lege med på legepladsen i stedet for at sidde inaktivt på bænken. Tag ungerne med i svømmehallen, kanoture, boldspil, vandreture osv. Lad bevægelse være en naturlig og integreret del af familielivet, hav et fællesskab omkring det! Det er mine egne erfaringer med tre børn, der elsker at røre sig. -Børn kopierer forældre. Hvis børn oplever deres forældre, der overvejende sidder foran computer og tv med chipsskålen, ja så falder æblet nok ikke langt fra stammen.Ingen mobning, tak!En anden bekymret mor giver følgende kommentar og råd til idrætshaller med på vejen: -Mange overvægtige børn bliver mobbet, når de prøver at deltage i idrætsforeninger - både af de andre børn og med kommentarer fra de andre børns forældre!

-Samtidig er der enorm fokus på konkurrence i stedet for leg hos mange indrætsforeninger, og det er ikke særligt sjovt, hvis man ikke er i form.

-Hvis idrætsforeninger ville lave særlige hold, hvor fokus går på sjov og kærlig gymnastik med god etik og fokus på "ingen mobning", så ville det være meget lettere for overvægtige børn at deltage. Aktiv - også indendøreLaura foreslår indendørs motion, hvis vejret er dårligt: -Mange har jo også for eksempel en Wii eller en anden spillekonsol stående i dagligstuen, så når vejret ikke ligefrem er til cykelture og trampolinleg, så findes der udemærkede aktive spil til disse maskiner. -Spillene kan fås billigt, hvis man køber dem online, de kan lejes billigt (med udstyr), og mon ikke de også kan lånes på de kommunale biblioteker. -Når man spiller/leger gælder det om at holde motivationen og bevægelsesniveauet oppe for eksempel ved at dyste mod hinanden to og to eller ved Wii sport for eksempel ved at "spille" boksning - der ved jeg af erfaring, at man simpelthen ikke kan lade være med at give den gas :)