Har ferien sat sig? Kom hurtigt i form igen

Gå ikke i panik over et par ekstra kilo efter ferien. Du kan komme i form igen på et par uger.

(© Colourbox)

Ofte er ferieminderne om vin, grillmad og hængekøje desværre ikke kun noget, vi kan se i fotoalbummet; de sætter sig på mave, lår, bagdel og i vores kondition. Når ferien er slut, er det tid til at komme tilbage i form.

- Der sker ikke noget ved, at man giver slip på sin ferie, man kan godt komme af med det ekstra på sidebenene, når man kommer hjem igen, siger fitnessekspert Anne Bech.

Der er altså ingen grund til bare at give op og efterlade alle de sunde vaner i strandkanten:

- Kroppen skal bare tilbage til den sunde mad med masser af grønt, protein og sin regelmæssige træning, så normaliserer det sig efter et par uger, så længe du ikke bare kaster det hele over bord og fortsætter med grillpølserne, siger Anne Bech, der er forfatter og fitnessekspert.

Hurtigt på - langsomt af

Hun afslører også, at vi desværre ikke kan tabe os lige så hurtigt, som grillpølserne nåede at bide sig fast i flæsket på os.

- Derfor kan det selvfølgelig undervejs på ferien være en idé at overveje, om den daglige flødeis er det værd, når du skal hjem og til at træne dig op igen.

Fedt-faste

Når du skal tilbage i form igen, så skal du gøre det klart for dig selv, at ferie er ferie, og hverdag er hverdag. For at markere overgangen anbefaler Anne Bech, at du de første seks dage efter ferien holder dig fra alt det søde og det fede.

- Så kan du lægge en dejlig middag ind i kalenderen en uge efter, du er kommet hjem, så du kan nyde, at du stadig har mulighed for skøn grillmad og vin på terrassen. Bare i mindre mængder, siger Anne Bech, der er fortaler for, at du ikke pine dig selv i dit slankeprojekt.

- Tro ikke, at du kan torturere fedtet, du har spist dig til, væk på en uge. Tag stafetten op, hvor du slap, og stol på at kroppen nok skal komme tilbage til den form, du tog af sted i. Det tager måske bare et par uger. Start stille og roligt op.

Find den gode form:

  • Hvis du er morgentræner, så start dagen med en løbetur et par gange om ugen, ellers så få luftet bentøjet om eftermiddagen efter job.

  • Tag ved siden af dit løb eller lignende cardiotræning et par gange med styrkepræget træning, så dine muskler og styrke også bliver udfordret. 3 gange træning om ugen er fint, 4 gange er flot.

  • Arbejde skal helst holdes på... arbejdet. Lad være med at sidde til langt ud på aftenen med computerlys ind i øjnene, men sørg for at holde din fritid så fri som mulig, så du holder dit stressniveau nede.

  • Spis masser af grove grøntsager, sunde og nærende proteiner og husk at spise noget til alle tre hovedmåltider. Det er vigtigt for vores krop, hormonsystem og stressniveau.