Her er det godt at løbe trail

Er du nysgerrig efter at prøve trailløb, så klik her og find dejlige naturområder, der er godt til løb.

(Foto: Graeme Hilditch © Scanpix Iris)

Du kan løbe trailløb alle steder i naturen. Men nogle foretrækker faste ruter, mens andre gerne vil opleve en masse forskellige områder.

Lev Nu har derfor samlet nogle links, hvor du kan finde ruter, gode områder og officielle trailløb.

Kort over skove og naturområder

Find vej i Danmark er en hjemmeside, hvor du gratis kan finde og printe kort over mange skove, parker og naturområder. Siden er egentlig primært lavet til folk, der vil prøve en slags forenklet orienteringsløb eller skattejagt, men man kan sagtens finde gode områder til trailløb også.

Løb sammen med mountainbikerne

I de danske skove er der mere end 350 km ruter til folk på mountainbike. Og de ruter er også meget populære blandt trailløbere. Du kan finde alle mountainbike-ruterne på Naturstyrelsens hjemmeside eller på Singletrack. Bare sørg for at passe godt på de hurtige cykler.

Find løbevenner og trail-tips på Facebook

Ligesom meget andet motion er trailløb sjovere sammen med andre. På Facebook har Danske Trailløbere omkring 2000 medlemmer, og her kan man finde masser af inspiration. Alle kan også arrangere sociale løbeture i skoven og invitere andre med.

Officielle trailløb

Motionsløb hedder en hjemmeside, der har en kalender med rigtig mange løb. Her kan man søge efter tid, sted og type. For eksempel kan man sætte kryds i kategorien "trailløb". Det er dog ikke samtlige trailløb, der er med i kalenderen. Frost Cup står for eksempel ikke som et trailløb, selv om det ofte bliver anbefalet af trailløbere.

I kalenderen kan man heller ikke finde Salomon Trail Tour http://www.frostcup.dk/og Winter Trail. Det er nogle af de store kommercielle etape-trailløb, som er arrangeret af producenterne af løbe-udstyr sammen med forskellige løbeklubber. Ved nogle af løbene kan man se og prøve trail-udstyr og få tips til træning og løbeteknik.

Hvor er det ellers godt at løbe?

Kender du til andre gode links, ruter, områder eller officielle trailløb, så del meget gerne din viden i kommentarfeltet herunder.

Facebook
Twitter