Her er tre gode brætspil til børnene

Sidder du lige nu i sommerhus i regnvejr, så få spilekspert Thomas Vigilds bud på tre gode spil til børnene.

Er du i sommerhus uden strøm og internet, eller har børnene bare brug for en pause fra sol og iPad? Så saml børnene og familien om et brætspil i ferien.

Thomas Vigild er juryformand for spilprisen ”Guldbrikken”, og han er leder af spillinjen på Vallekilde Højskole og spilanmelder for blandt andre Weekendavisen. Og her er hans tre bud på et godt spil til børnene.

Woolfy

For 2-4 deltagere

Alder: 4 år eller mere

Varighed: ca. 20 minutter

Spillet Woolfy er bygget over eventyret om de tre små grise og ulven. Spillerne skal arbejde sammen mod ulven og bygge huset, før ulven spiser en. Spillet er både sjovt og velproduceret og virker derfor både som legetøj og som spil, hvor man skal arbejde sammen. Guldbrikken kårede Woolfy som Årets Børnespil i 2010.

Quizmysteriet

For 2 eller flere deltagere

Varighed: ca. 45 minutter

Alder: 9 eller mere

For de lidt ældre anbefaler Thomas Vigild spillet ”Quizmysteriet”, der er udviklet af de samme mennesker, som udviklede spillet ”Bezzerwizzer”. Quizmysteriet er en slags kombination af spillene Cluedo og Trivial Pursuit, hvor man med snilde skal regne ud, hvem der har begået forbrydelsen. Det kræver derfor ikke stor paratviden, men i stedet at man kan kombinere ledetråde, desuden træner det læsning og skrivning. Thomas Vigild kalder det ”et opbyggeligt familiespil”.

Blitz

For 2-8 spillere

Varighed: 20 minutter

Alder: 8 år eller mere

Spillet Blitz, der oprindeligt hedder ”Geistesblitz”, er et behændighedsspil, hvor man lynhurtigt skal bruge udelukkelsesmetoden. Man trækker kort med billeder, og så man kan vælge det rigtige objekt på bordet, der passer til billedet. Men ikke alle billeder og objekter er helt korrekte, små fejl påvirker udfaldet, og derfor skal man være skarp og hurtig for at vinde. Thomas Vigild anbefaler dette spil, fordi han oplever, at børn er fantastisk gode til dette spil. Det kan spilles på bare to minutter og kan spilles hvor som helst. Derfor er det ideelt at tage med på rejse.

Facebook
Twitter