Hvert et skridt tæller - så tæl dem

Yoga og spinning sætter også skridt ind på kontoen. Du skal helst op på 10.000 om dagen.

Skridttælleren kan måske være din opmuntrende hjælper i jagten på det magiske tal 10.000. (Foto: Nathan Watkins © Getty Images)

Et skridt, to skridt, tre skridt… Det kan godt være, at det virker som om, der er lang vej op til de 10.000 skridt om dagen. Men hvert et skridt tæller med, hvis altså du lige husker at montere din skridttæller i bæltet eller lommen.

I dag er sidste frist for at tilmelde sig Dansk Firmaidræts ”Tæl Skridt”-kampagne, der kører fra i dag og tre uger frem. Sidste år deltog over 36.000 danskere.

Taler til de stillesiddende

Siden 2010 har Dansk Firmaidrætsforbund afholdt Tæl skridt, og evalueringerne viser, at 80 procent af deltagerne mener, at kampagnen motiverer dem til at dyrke mere motion, også fem måneder efter kampagnen.

- Styrken ved Tæl Skridt-kampagnen er, at den er en øjenåbner for dem med stillesiddende arbejde. De finder ud af, at de i løbet af en helt almindelig arbejdsdag måske kun kommer op på 3-4.000 skridt, og så er der jo stadig et stykke op til 10.000, siger Dan Hansen, der er kampagneleder i Dansk Firmaidrætsforbund.

- Og så taler motionsformen til dem, fordi den ikke involverer omklædning og en hel masse kropsfokusering.

Yoga og spinning giver også skridt på kontoen

Dansk Firmaidrætsforbund er helt med på, at januar måske ikke er den bedste tid på året at kaste sig over lange gå-ture.

- Men både fitness-træning, yoga og cykelture tæller med. På kampagne-sitet har vi en beregner, der kan omregne den øvrige aktivitet, du har gennemført, til skridt, som tæller med i kampagnen, fortæller Dan Hansen.

Deltagere i kampagnen, som opfylder kravet om at have gået mindst 10.000 skridt i 11 ud af kampagnens 21 dage, er med i lodtrækningen om hovedpræmien på 50.000 kroner.