Kvindeløb - nu med udfordringer undervejs

Kvindeløbene har fået et tvist. Nu er det ikke længere nok at løbe fem eller 1o kilometer i grønne omgivelser og sludre med veninderne bagefter. Det nye No Limits Race byder både på kravle- og klatretur. Og så er der garanti for mudder på knæene.

(© Colourbox)

Først kom de 'rene' kvindeløb, hvor mandlige løbere havde adgang forbudt ved startlinien. Så kom det mandlige modsvar, løb som Xtreme Mandehørm, hvor mænd - og kun mænd - løber gennem iskolde mudderhuller, springer over vandløb og i det hele taget bare bliver møgbeskidte, mens de løber afsted mod målet.

Et 'motionsløb', hvor mænd får lov til at lege drengerøve for en dag, og hvor dagen afsluttes med grillmad og fadøl.

Men nu kommer så løbet, hvor kvinderne også kan få mudder på knæene og beskidte hænder. Løbet har fået titlen No Limits Race, det er fem kilometer langt, og det afvikles ved Valby Hallen i København den 2. juni.

Hemmelighedskræmmeri

Arrangørerne er tilpas hemmelighedsfulde, i hvert fald er de ikke meget for at afsløre, hvilke forhindringer, ruten byder på. Men vi kan afsløre, at der er garanti for mudder på knæene, og så skal deltagerne også op og klatre i højden.

-Vi vil gerne give kvinder en mulighed for at overskride deres egne grænser og blive udfordret fysisk. Vi har set en tendens til at kvinder ønsker mere udfordrende og anderledes løb. Dette er noget Tampax rigtig gerne vil støtte op og fejre med dette adventure løb, siger Yahar Bahar fra Tampax, som står bag løbet.

Hvordan adskiller det sig fra andre kvindeløb?

-Vi ville gerne lave noget anderledes. Derfor er der på ruten indlagt forhindringer, der udfordrer kvinderne og helt sikkert vil give både sved og smil på læberne, siger Yahar Bahar.

Men spørgsmålet er, hvorfor det nu skal være nødvendigt med en ny form for motionsløb, hvor kvinderne 'adopterer' mændenes 'vilde' løb. Det har sociologen Emilia van Hauen et bud på:

-I og med flere kvinder har fået mere magt blandt andet i arbejdslivet, hvor langt flere kvinder sidder i høje lederstillinger i dag, er det en naturlig følge, at kvinderne måler sig med mændenes og deres succesparametre og handlingsmønstre, og lader sig inspirere til at have samme (arbejds-)livsstil som dem. Og da mænd generelt er vildere og mere ekstreme i deres udfoldelser end kvinder, smitter det naturligvis af på de kvinder, som ser dem som en slags forbilleder," siger Emilia van Hauen.

Hvad er det for en tendens, løbet afspejler?

-Igennem de senere år har der vist sig en mere udbredt tendens til at dyrke det ekstreme. Meget skal være vildere og større, og det gælder også motion. Vi er ikke længere tilfredse med bare at løbe et almindeligt motionsløb, det skal være mere ekstremt og udfordrende, sådan at det matcher vores søgen efter det ekstreme, siger Emilia van Hauen.

-Man kan sige, at jo mere magt vi kvinder får, jo mere får vi lyst til at udforske den personlige frihed. Flere og flere kvinder "ejer" sig selv og deres drømme om mere ekstreme ting, og lader sig ikke længere begrænse af forestillingen om, hvad en ordentlig kvinde gør eller ikke gør, siger Emilia van Hauen.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk