Mikkel Fønsskov er nybagt hunde-ejer: Det har fyldt en hel del

Overvejer du en hund som kæledyr? Mikkel Fønsskov fik for et par måneder siden hunden Martha. Siden har hans liv ikke været det samme.

Hvad skal man egentlig overveje, inden man anskaffer sig en hund? Læs om de tanker Mikkel Fønsskov og hans kæreste gjorde sig - inden de blev de lykkelige forældre til lille Martha. (© DR/ Privatfoto)

I april 2017 blev min kæreste og jeg forældre til Martha på otte uger, og siden den dag har mit liv ændret sig.

Jeg kan ikke længere leve et happy-go-lucky liv med lange morgener i sengen og sene aftener i byen uden at tænke på, at der er en lille hund på snart 15 uger derhjemme, som har brug for opmærksomhed og kærlighed.

Livsændringen har været positiv og skøn, men vejen dertil har været fyldt med en hel del overvejelser og bekymringer.

Skal man overhovedet have en hund?

Min kæreste er vokset op med hund og har i lang tid talt om, at han gerne vil have en hund igen. Jeg selv var som barn så heldig at vokse op på landet, men havde kun kaniner, fugle og på et tidspunkt en gris, der hed Guffe (!).

Men hunde har aldrig været et tema hjemme hos. Derfor var jeg naturligvis også kritisk i begyndelsen.

Vi bor midt inde på Frederiksberg, vi har en lejlighed på 5. sal. Og hvad når den fælder over det hele? Og hvis den er våd og skal ind i bilen?

- Nej, slog jeg fast, det er den direkte vej til en endeløs række af bekymringer og et farvel til vores uafhængige liv, som vi kender det, hvor vi groft sagt ikke skulle tænke på andet end næste feriedestination.

På forunderlig vis lykkedes det ham at overtale mig, og 1. april kørte vi fra Ølgod med den lille cognacfarvede labradoodle Martha.

  • (© DR/ Privatfoto)
  • (© DR/ Privatfoto)
1 / 2

Hvilken race?

Martha er en blanding af en puddel og en labrador. Pudler har den egenskab at de er enormt kloge og samtidig ikke fælder og kombinationen med labrador-egenskaberne gør Martha til en kvik sag af en hund. Krævende? Jo, tak!

Vi valgte en aktiv hund, fordi vi begge kan lide tanken om en videbegærlig hund, der vil lære nyt og har stor appetit på livet.

Det var også vigtigt for os at få en hund, som er glad for andre mennesker, og som er ekstrovert og rar. Det er Martha.

Jeg selv løber en del, så det var også med i overvejelserne, at en hund med tiden også ville kunne få brændt krudt af på løbeture. Og sidste – og en nok så vigtig detalje var, at vi fik en allergi- og fældefri hund.

Folk siger godt nok, at alle hunde fælder, men det har vi ikke oplevet. Endnu. Og kommer hun til det, så lever vi med det.

Det vigtigste er, at hun har et lyst sind, og at hun størrelsesmæssigt passer ind. Vi regner med, at hun bliver en mellemstørrelse hund, der får en vægt på mellem 10 og 12 kilo.

Dagligdagen med en hund

Det med 5. sal vænner man sig til, utroligt som det lyder. Som hundejer oppe under skyerne finder man hurtigt ud af, hvordan bagtrappen er en 20 sekunder kortere vej ned i haven end fortrappen – og mine balder har aldrig været mere faste siden 1. april. Tak, Martha!

Hun sover heldigvis de fleste af døgnets timer, og når vi begge er væk, sørger vi for at køre hende godt træt, så hun ligger vandret fra 10 formiddag til ud på eftermiddagen.

Hun er en videbegærlig hund, der lærer øvelser hurtigt, så det er med at finde på. Men sit, dæk, pote, plads og vinke har hun allerede fået ind under pelsen.

Hun vil gerne lære men er også en bestemt ung dame. Og det går ikke. Hun skal vide, hvem der bestemmer. Så vi må konstant være over hende og vise, hvem der er leder.

(© DR / privat)

Jeg er træt, men glad!

Og hvad er status så efter et par måneder som hundeejer? Hun fælder ikke. Hun er livlig, men også rolig når vi skal give hende bad, kigge hende i munden, ørerne osv. Og jeg selv? Jeg er træt.

Klokken 6 hver morgen skal hun en tur ned i haven for at tisse. Men jeg er også glad og fyldt med bekymringer. Min kæreste og jeg har haft masser af snakke og diskussioner, men Martha har på en måde været med til at styrke vores forhold.

Da vi fik hunden af opdrætteren, sagde hun, at vi fik en meget aktiv hund. Og det holder 100 pct. Martha er hinsides aktiv, men det går!

Og godt endda. Og ja, der er stadig plads til at tænke på ferier og nyde middage ude i byen, selv om man har forpligtigelser derhjemme.

Nu må jeg bare overbevise min kæreste om, at et barn er det næste, der skal ind i vores liv!

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk