Nye brætspil til en rigtig regnvejrsdag i sommerhuset

Det regner udenfor, så hvad skal vi lave? Find brætspillene frem, de kan give en helt særlig form for samvær med børnene her i ferien.

(Foto: Monkey Business Images © Colourbox)

Sommeren giver mulighed for at familien kan mødes på nye måder.

Det kan man for eksempel gøre over et brætspil, anbefaler Thomas Vigild.

Han er juryformand for spilprisen ”Guldbrikken”, og han er leder af spillinjen på Vallekilde Højskole og spilanmelder for blandt andre Weekendavisen. Han mener, at brætspillet kan noget helt særligt.

- Det er et samlingspunkt, hvor man kan være sammen, uden at det decideret skal være en klassisk samtale. Det er en slags fælles tredje, hvor man går ind og laver nogle rammer for samtalen og samværet, hvor voksne og familien kan være sammen på en ny måde. Og så kommer man jo også til at grine sammen, forklarer han.

Brætspil gør os klogere på børnene

Spil giver mulighed for at træne både behændighed og hjerne, og så kan man blive klogere på både sig selv og sine børn.

- Spil giver os mulighed for at afprøve forskellige roller og afprøve vore kompetencer. Nogle er gode til rumlige brætspil og andre er gode til quizspil. Spillet et uforudsigeligt, så man ved ikke, hvordan det ender, men vi kan lære noget nyt om os selv på vejen, fortæller han.

Thomas Vigild har samlet forslag til tre gode brætspil som udfordrer børn og hverken kræver adgang til strøm, skærm eller internet.

Facebook
Twitter