Nytårsquiz: Sådan spiste og motionerede danskerne i 2013

Hvert år er der nye råd om kost og motion – men har du fulgt godt med i sundhedsstoffet i år? Prøv Lev Nus fem spørgsmål til dr.dks nytårsquiz – eller test dine venners sundhedsviden.

Hvert år er der nye råd om kost og motion. Og i 2013 kom der både nye råd om fuldkorn, mens det til gengæld vist ikke er så meget kød, man skal tage indenbords.

Har du fulgt godt med i sundhedsstoffet i år? Prøv Lev Nus fem spørgsmål til dr.dks nytårsquiz - eller test dine venners sundhedsviden. Nedenfor kan du se de fem spørgsmål. De rigtige svar, quizreglerne og resten af kategorierne til dr.dks nytårsquiz finder du her.

1 point:DTU Fødevareinstituttet undersøgte i år, hvor meget fuldkorn vi spiser. 25 procent af de voksne danskere spiser den anbefalede mængde fuldkorn. Men hvad med børnene på 7-14 år?

A) De spiser mindre fuldkorn end de voksne

B) De spiser nogenlunde lige så meget fuldkorn som de voksne

C) De spiser mere fuldkorn end de voksne

2 point:I år kom der nye officielle kostråd for første gang siden 2005. Som noget nyt har Fødevarestyrelsen sat en øvre grænse for, hvor meget kød vi skal spise. Hvor meget er det?

A) 0,5 kilo kød om ugen

B) 1,0 kilo kød om ugen

C) 1,5 kilo kød om ugen

3 point:Idrættens Analyseinstitut udgav i år undersøgelsen "Danskernes motions- og sportsvaner". I den kan man læse, hvor mange voksne danskere der dyrker motion. Hvor mange er det?

A) 48 procent

B) 66 procent

C) 84 procent4 point:Hjerteforeningen kom i foråret med en lidt overraskende udmelding: Drop at se på din vægt, hvis du vil undersøge din sundhed. Hvad foreslog Hjerteforeningen, at man hellere skal gøre?

A) Mål din fedtprocent

B) Mål vidden af din talje

C) Mål dit kondital

5 pointStøj i åbne kontorlandskaber generer de ansatte og forringer deres arbejdsevne. Det viste en undersøgelse fra Arbejdsmiljøforskningsfonden i år. Kun 6 procent i enkeltmandskontorer forstyrres af støj. Hvor mange i åbne kontorlandskaber forstyrres af støj?

A) 20 procent

B) 40 procent

C) 60 procent

---

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk