Opdag nye sider af hinanden med brætspil i ferien

Brætspil kan være en god social ferieaktivitet på linje med gåture og anden familiehygge.

Brætspil i ferien kan være en social aktivitet, der viser nye sider af familiemedlemmer og venner. (© COLOURBOX)

I feriedagene er der god tid til at være sammen med familie og venner på en helt anden måde end i hverdagene.

Og hvis spørger man spileksperten Thomas Vigild, så er det godt givet ud at bruge nogle af ferietimerne på at få en anderledes social oplevelse med hinanden gennem et brætspil.

- Brætspil er en ramme for samvær, hvor man sætter sig ned fysisk sammen og bruger tid med hinanden, uden at en ser tv, en anden taler i telefon og en tredje konstant er i gang i køkkenet, siger Thomas Vigild.

Brætspil er en social ramme for hygge

Thomas Vigild er juryformand for spilprisen Guldbrikken, spilanmelder for flere aviser og leder af spillinjen på Vallekilde Højskole.

Og han mener, at det fantastiske ved brætspil er, at det kan samle og få folk til at grine sammen uanset alder.

- Med brætspil køber man en oplevelse med andre. Det er en formaliseret leg, der er katalysator for hygge og samvær med familie og venner, siger Thomas Vigild.

Der findes brætspil til enhver smag og alder

Der bliver hvert år udgivet over tusind nye brætspil, og de er meget forskellige. Nogle spil varer blot ti minutter, mens andre tager timevis.

Nogle spil kan selv små børn selv spille, mens andre kan få selv de mest intelligente voksne til at vride hjernen. I nogle skal man bekrige hinanden, mens man i andre skal lære at arbejde sammen.

Der er med andre ord brætspil til enhver smag.

- Med forskellige brætspil kan man opleve nye og forskellige sider af hinanden. Man kan udfordre hinanden på paratviden, team work, fingerfærdigheder, bluffe-egenskaber og et utal af andre ting. Det gælder bare om at vælge det rigtige spil, siger Thomas Vigild.

Facebook
Twitter