På bilferie: Tre gode skærm-fri lege til turen

Skal I afsted på bilferie i dag? Her er tre gode lege, der kan leges uden skærm, strøm og internet på vej mod målet.

(© Colourbox)

Sommeren giver rige muligheder for at være sammen med familien, men man kan risikere, at den udvikler sig til et mareridt, hvis man har små på bagsædet, der keder sig bravt.

Heldigvis er der en masse sjove strøm-, skærm- og internet-fri lege, familien kan hygge sammen om i bilen.

Spiludvikler Lau Korsgaard, der er medarrangør af spil- og legefestivalen w00t, anbefaler disse tre lege til lange ture i bilen:

Stole på chaufføren

- I denne leg skal alle andre end chaufføren lukke øjnene. Chaufføren skal sige ting, som han eller hun ser, f.eks. "jeg ser en gammel dame med kæmpe solbriller" eller "jeg ser et skilt med en gris på". Chaufføren må gerne lyve, men hvis en af passagererne tror, at det, der bliver sagt, er løgn, må de råbe: "Jeg stoler ikke på chaufføren" og åbne øjnene. Hvis spilleren griber chaufføren i en løgn, får de et point, men hvis de laver en falsk anklage, så ryger de helt ud af legen. Så pas på. Man kan f.eks. spille til tre points, eller hvor meget man har lyst til.

Kodeleg

- Alle deltagere kigger ud af vinduerne og finder en ting, man ser igen og igen, f.eks. lygtepæle, blå biler eller busstoppesteder. Når man har fundet en ting, begynder man at sige en lyd, hver gang bilen passerer denne ting. Hver deltager skal bruge sin helt egen lyd. Hold nu øje med de andre og prøv at gætte, hvilken ting deres lyd er kode for, samtidig med at du holder øje med omgivelserne og siger din kodelyd, når du skal. Hvis man bliver spottet, skal man stoppe med at sige sin lyd, men man kan stadig godt gætte på andres koder.

Bogstavræs

- Alle kigger ud ad vinduerne. Den første, som ser noget, der begynder med bogstavet ”A”, råber det højt, derefter skal alle lede efter noget som begynder med bogstavet ”B”. Man må starte lige efter at det foregående bogstav er fundet, så vær hurtig. Hver spiller tæller på sin hånd, hvor mange bogstaver de spotter. Når man er nået igennem hele alfabetet sammenligner man points. Den der har gættet flest rigtige vinder.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk