Prøv skiferie et nyt sted - her er det godt og billigt

Er du træt af dyre og turistede skiferier i Alperne eller Norden? Så prøv en billig, børnevenlig eller eksotisk skiferie her.

(© skisport.dk)

Når vi danskere tager på skiferie, så ender langt de fleste af os i Alperne eller hos vores nordiske naboer Sverige og Norge.

Men der er mange andre muligheder. Også steder, der er noget billigere og ikke ligger meget langt væk.

Morten Agersnap er udviklingskonsulent i Danmarks Skiforbund, og han giver her fire bud på alternativer til de klassiske skisportssteder.

Børnevenlige pister fem timer fra grænsen

Midt i Tyskland ligger skisportsområdet Hochsauerland ikke så langt fra Harzen. Man kan køre dertil fra den dansk-tyske grænse på fem timer, hvilket gør det ideelt for børnefamilier.

En anden fordel er, at området har nogle virkelige rimelige priser i forhold til vores andre nabolande Sverige og Norge.

Det er et rimeligt stort skiområde, og generelt er der mange begynder- og børnevenlige pister. Winterberg har for eksempel 26 sammenhængende lifte.

Det billige Østeuropa er blevet moderne

Fordelene ved skiferie i Østeuropa er lette at finde. Både ski, mad og drikke er billigere end de fleste andre steder i Vesteuropa.

Samtidig er det gamle Østeuropa ikke længere særligt gammelt. For eksempel er Spindleruv Mlyn i Tjekkiet efterhånden blevet så moderne, at det har en meget høj standard.

Samtidig tiltrækker området stadig ikke så mange skiturister, så der er bedre plads, og det er til at booke, selv om man er sent ude.

Stå på ski med de lokale i Pyrenærerne

Mellem Frankrig og Spanien ligger Pyrenærerne, der aldrig er blevet et lige så populært skiområder som Alperne. Men sidste år havde den store bjergkæde faktisk mere sne end Alperne.

Samtidig betyder det noget for både prisen og stemningen, at der er langt færre udenlandske turister. Det hele føles lidt mere lokalt, og det gør også, at priserne ikke presses i vejret som i Alperne.

Især i det lille land Andorra midt i Pyrenærerne kan man finde store bjerge til mindre penge. Det store skiområde her hedder Grandvalira.

Kombiner ski med eksotisk kultur i Solens Rige

Indrømmet. Japan er hverken billigt eller lige om hjørnet. Til gengæld er det et helt fantastisk sted at stå på ski for de mere erfarne skiløbere, der vil have en anderledes oplevelse.

I Japan finder der flere hundrede skisportsområder, og der falder afsindige mængder af sne. Så hvis man er til offpiste, er der ikke meget, der slår Japan.

Kulturelt er landet helt unikt, og man kan kombinere ski med varme kilder, sightseeing, madoplevelser og meget andet. En 12-dages tur inklusiv alt i Myoko kan fås fra omkring 17.000, så der skal spares noget op.

Kender du andre gode, men ikke så kendte skiområder? Så del gerne din viden i kommentarfeltet herunder.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter