Slå telt op i det fri og få naturen for dig selv

Der er god plads til primitive teltture i de danske skove.

(© Colourbox)

Hvis du nogle gange føler dig som et alt for travlt storbymenneske, der har mistet kontakten med naturen og dig selv, så er en telttur i det fri måske lige sagen.

Rundt omkring i den danske natur har Naturstyrelsen nemlig afmærkede skovområder, hvor du må slå telt op og overnatte helt uden tilladelse.

- Det giver muligheden for en ”back to nature”-oplevelse. Man kan gå ud og finde sit eget lille eventyr, siger naturvejleder Tomas Kolind Vilstrup.

Husk en spade og noget toiletpapir

Inden du farer ud i den nærmeste skov med din svigerfars iglotelt og en pakke mariekiks, bør du gøre dig nogle overvejelser.

- Først og fremmest skal du gøre op med sig selv, om du ønsker så primitivt et niveau, som en telttur i det fri foregår på, siger Tomas Kolind Vilstrup.

Du skal nemlig have alt med hjemmefra lige fra mad og drikkevand til soveudstyr og forsvarligt grej til madlavning, så du ikke starter en skovbrand.

- Og så skal du også huske en spade og noget toiletpapir. På den måde bliver det nok en lidt mere omstændelig overnatning, end de fleste er vant til, siger Tomas Kolind Vilstrup.

Du får naturen helt for dig selv

Netop på grund af de knap så luksuriøse forhold vil Tomas Kolind Vilstrup medgive, at der nok ikke er titusindvis af danskere, der benytter sig af tilbuddet om fri teltning.

Men det er også en stor del af charmen ved at tage teltet på nakken og gøre brug af Naturstyrelsens områdebaserede allemandsret.

- Du giver afkald på nogle moderne bekvemmeligheder, men så får du til gengæld også naturen helt for dig selv, siger Tomas Kolind Vilstrup.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk