Strikke-feberen raser

Der arrangeres strikkeklubber og -festivaler som aldrig før.

Interessen for ret og vrang er steget støt de senere år.

Strikning er blevet et verdensomspændende hit inden for de senere år. Både på nettet og i det virkelige liv stimler mennesker sammen om deres fælles interesse for at bytte opskrifter, dele tips og lære af hinanden. Og strikke-feberen har ramt både unge og mandlige nørklere.

De to farverige strikkeguruer, norske Arne og Carlos, har udgivet seks bøger, som er oversat til 20 sprog.

På nettet findes et hav af strikkesider og -blogs. Det absolut største strikke-fællesskab er det internationale Ravelry.

Strik er meget socialt

Fanø Strikkefestival, som i år kan fejre 10 års

jubilæum
, er i sin
levetid
gået fra at have 600 besøgende strikke-entusiaster til 10.000. Biletterne til årets festival sættes til salg nu på mandag, og efterspørgslen er stor på det adgangsarmbånd, som giver adgang til 'The Knitting Village' 18. - 20. september.

- Den stigende interesse for strik er fortsat de sidste 15 år, hvor antallet af strikkebøger i Danmark toppede i årene 2003-2008. Her udgav alle, der kunne noget med garn, en strikkebog. fortæller Janni Thuesen er webredaktør på Alt om Håndarbejde

- Strik er jo meget socialt, og mange organiserer sig i strikkecaféer som aldrig før, som bliver til strikkefestivaler og andre store, fælles begivenheder, siger hun.

Marianna Carstensen, som sammen med sin mand ejer den internetbaserede garnbutik garn.dk har også oplevet den stigende interesse for strik de senere år.

- Vi kan tydeligt se, at der er kommet mange flere garnbutikker til, og på fagmesser ser vi, at de store firmaer fra udlandet kommer, siger hun.

- Der er flere, der er begyndt at strikke, og der er sket en drejning fra, at man strikkede, fordi det kunne betale sig, til at gøre det for sin egen skyld. Mormor-gruppen strikker stadig, men nu har de unge også fået smag for det.

Facebook
Twitter