Terrassen ændrer sig i takt med alderen

Haveglæden udspringer fra havens arnested, terrassen. Hør mere om hvem, der har hvilke terrasser på P5 i dag.

De fleste af os elsker at være i haven og nyder sommeren på terrassen. I dag handler Endelig Lørdag på P5 blandt andet om terrasser. (© COLOURBOX)

Vidste du, at havens terrasse ændrer sig i takt med ejerens alder?

Unge og ældre har nemlig forskellige behov, når det drejer sig om det sted i haven, der skal være samlingspunkt i sommerhalvåret.

Det kan du høre meget mere om i dag mellem klokken 10.03 og 12.00, hvor havefaglig leder Jesper Carl Corfitzen og havearkitekt Louise Møller fra Haveselskabet giver gode råd i et indslag i programmet Endelig Lørdag på P5.

- Der er ingen tvivl om, at terrassen er familien arnested, når det gælder haven. Det er her alt livet og haveglæden udspringer fra. Det er her sandkassen til ungerne måske er placeret, Webergrillen, havemøblerne, krukkerne med krydderurter og køkkenurter og måske er endda et lille højbed indpasset med køkkenhave, forklarer Jesper Carl Corfitzen.

- Det er her, der leves i alle udstrækninger og nogle - inklusiv mig selv - sover sommetider ude på terrassen om sommeren eller andre er begyndt af have et overdækket hjørne, hvor endda fladskærmen kan indpasses.

Der er forskel på terrasserne

- For den yngre familie er stilen afslappet på den led, at den skal afspejle familiens behov og ønsker, og alle skal kunne være der. Så en egentlig stil er der vel ikke andet, end at det naturlige og genbrug er noget af det, vi ser gå igen. Og så er krukker og plantebeholdere samt pyntegenstande fundet på et loppemarked sammen med nye dyre liggestole og afslappende havemøbler, som har en udpræget komfort, forklarer Jesper Carl Corfitzen.

- De ældre og erfarne haveejere er nok mere traditionelle i deres tilgang, og de holder af, at der hersker en vis orden og pertentlighed. Dog er der en tendens til, at de er bevidste om, at de i takt med alderen forenkler haven og gør den nemmere og dermed bliver en større del af haveglæden også udlevet på en terrasse.

Lyt med på P5 i dag mellem klokken 10.03 og 12.00, når Charlotte Helmer Mørck blandt andet tager lytterne en tur med ud på terrassen.

Facebook
Twitter
Emner: