Test dig selv: Hvor godt kender du Bornholm?

Hammerslag har sæsonpremiere på solskinsøen. Men hvor meget ved du egentlig om Bornholm? Tag quizzen og find ud af det.

Gudhjem (Foto: Patrick Pleul)

Røgede sild, bolsjer, glaspusteri, Krøllebølle-is, Folkemøde.

Du har sikkert dine helt egne minder fra Bornholm, som for mange er den solbeskinnede ferieø, vi besøger en gang i mellem.

Men Bornholm er langt mere end en feriedestination. Øen er blevet hip. Ikke kun når Allinge får 100.000 nye indbyggere, når der er Folkemøde, eller når øen får en ny Michelinstjerne for god kokkekunst. Der er også rift om husene på øen.

- Vi hører det konstant, og fra vores kolleger på Sjælland, der spørger, hvorfor alle skal købe noget på Bornholm. Der er gang i salget, og håndværkerne har også travlt. Det kører på fuld skrue, siger Carsten Schou, ejendomsmægler, EDC BornholmerBo.

Det sidste halvandet år er det også gået fremad for helårsboligerne, fortæller Martin W. Kok-Hansen, Danbolig Bornholm.

- Vi har haft en del liggende, men nu er der rift om ejendommene, og flere er begyndt at komme i bud, siger han.

Det oplever Christian Degn og de to hold dysteklare ejendomsmæglere i den nye sæson af Hammerslag, der begynder på Bornholm.

The Sunshine Island

Bornholm vækker også opsigt hos den udenlandske tryksværte og flere internationale medier. Senest fremhævede New York Post 'The Sunshine Island' som et must see, hvis man er et madøre og elsker danske råvarer.

I de seneste 10 år har der været en gourmetbevægelse på Bornholm, fortæller Stine Lea Jacobi, arkitekt og programleder, RealDania.

- Det kan virkelig mærkes, at flere dygtige kokke er kommet til øen med deres kreativitet og skabertrang. Det lokker folk til Bornholm, siger hun.

Men hvor godt kender du egentlig solskinsøen? Tag quizzen og se, hvor Bornholmer-hip du er.

Hammerslag bliver sendt på DR1 hver tirsdag klokken 20 og her på DR TV.