Træn som en soldat med ny app

En ny motionsapp med masser af muligheder kan hentes gratis fra i dag. Den er lavet af Forsvaret til deres soldater, men kan bruges af alle.

(Foto: Public/Niclas Jessen)

Nu lanceres en app, med et helt nyt træningsprogram, som er udviklet af Forsvaret til deres soldater - men alle kan være med. Og det er helt gratis.

App'en indeholder et helt nyt træningsprogram, som er udviklet for at ruste de danske soldater til de fysiske udfordringer, de bliver udsat for i verdens brændpunkter. Men Forsvaret har altså valgt at gøre soldaternes trænings-app tilgængelig for alle danskere.

App'en giver bl.a. mulighed for at skræddersy et personligt 8-ugers træningsprogram, baseret på en række tests af den enkeltes kondition og fysiske form. Den indeholder også en række standard-programmer og et øvelses-bibliotek med ca. 100 øvelser.

App'en kan desuden bruges som et værktøj for dem, der gerne vil træne sig op til at kunne klare Forsvarets optagelseskrav.

Designet til soldater - kan bruges af alle

- Danske soldater på mission i f.eks. Afghanistan har oplevet store udfordringer med at bære tung oppakning i høj varme. For at ruste soldaterne til de fysiske udfordringer kombineret med høje temperaturer, som de bliver udsat for, har Forsvarets Center for Idræt udviklet et træningsprogram, der styrker hele kroppen gennem træning af den såkaldte core-muskulatur på mave, ryg og sidemuskler kombineret med konditions- og styrketræning, siger Klaus Gabriel Sørensen, major og chef for Studie- og udviklingssektionen i Forsvarets Sundhedstjeneste, Center for Idræt.

- Og programmet kan bruges af alle, fordi det netop kan lave individuelle trænings-forløb, Han understreger, at trænings-app'ens øvelser kan bruges uanset om man er i god eller dårlig form. App'en er baseret på de mest effektive og gennemtestede metoder, med fokus på ergonomisk korrekt træning, som ikke belaster kroppen unødigt, fortsætter han.

Han understreger, at trænings-app'ens øvelser kan bruges uanset om man er i god eller dårlig form. App'en er baseret på de mest effektive og gennemtestede metoder, med fokus på ergonomisk korrekt træning, som ikke belaster kroppen unødigt.

Afslører kroppens svage punkter

- I Forsvaret er god form alfa og omega for alle ansatte. Men også hjemmehjælperen, postbuddet eller den kontoransatte - groft sagt alle danskere - kan få gavn af app'ens træningsform, som ikke bare handler om et højt kondital, men også identificerer og styrker kroppens svage punkter. De sidder typisk på maven, ryggen og sidemuskulaturen, i fagsprog core-muskulaturen, som mange har en tendens til at forsømme, siger Klaus Gabriel Sørensen.

Og med den nye trænings-app er der ingen undskyldning for ikke at få trænet. Forsvarets soldater kan vedligeholde og styrke deres fysiske form, uanset om de befinder sig i en ørken, på et skib eller på kasernen. Ligesom alle andre kan lave øvelserne på stuegulvet, i parken eller i det lokale motionscenter.

App'en der hedder Træn med Forsvaret, er gratis og tilgængelig med både iPhone og Android fra i dag.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter