To ud af tre forbereder sig ikke før skiferien

Selv om tusindvis af danskere kommer til skade på ski, så træner mange ikke kroppen før skiferien.

(© Colourbox)

Omkring 400.000 danskere forventes at tage på skiferie i løbet af vinteren, men desværre får en del kun nogle få dage på ski, før kroppen bliver skadet.

Hvert år kommer omkring 10.000 danskere så alvorligt til skade på skiferien, at de skal bruge rejseforsikringen.

En af forklaringerne på de mange skiskader er, at mange er i for dårlig form til at klare mange timer på ski i en uge træk.

Vi træner ikke før skiferien

Faktisk er det hele to ud af tre danskere, som slet ikke gør noget for at komme i form før skiferien.

Det viser en undersøgelse foretaget af SalzburgerLand i Østrig i samarbejde med Analyse Danmark.

- Det er rigtig ærgerligt, for mange skader kan forebygges, så man ikke får ødelagt skiferien, siger Marina Aagaard, der svarer på brevkassespørgsmål om motion på DR Lev Nu og er forfatter til bogen Ski Fitness.

- Selv hvis man undgå skader, så får man stadig en sjovere skiferie med mere overskud og bedre skiløb, hvis man træner lidt inden.

Få minutters træning kan forebygge skader

Marina Aagaard anbefaler, at man begynder at træne sin krop 2-3 måneder før skiferien, og det behøver ikke være mere end 10-20 minutters øvelser hjemme i stuen tre gange om ugen.

- Men er der kun nogle få uger til, at du skal på skiferie, så er det ikke for sent. Mindre træning er bedre end ingenting, siger Marina Aaggard.

- Selv nogle få ugers træning kan gøre en stor forskel. Nogle få benbøjninger og balanceøvelser inden skiferien kan mindske slem ømhed og forbedre skiløbet markant.

Facebook
Twitter