Vælg det rigtige løbetøj til efterår og vinter

Med det rigtige løbetøj kan det sagtens være komfortabelt at løbe ude hele året rundt.

(© colorbox.com)

Mange mennesker synes, at det er mindre dejligt at løbe i vinterhalvåret end i sommerhalvåret. En af forklaringerne kan være, at mange løber med forkert tøj, så de bliver våde og kolde.

Men hvad er så det gode løbetøj til kolde, vindblæste og våde dage? David Møller er konsulent i MotionDanmark under Dansk Atletik Forbund, og han har flere tips.

- Helt overordnet skal man prioritere at bruge flest penge på løbetøjet, der sidder tættest på kroppen. Det kan godt være du ser bedre ud med en fin løbejakke, men det er den inderste trøje, der er vigtigst, siger David Møller.

Brug tre lag tøj på overkroppen

David Møller anbefaler, at man på overkroppen har tre lag tøj på.

- Metoden med tre lag kan næsten set altid bruges, fordi man kan variere trøjerne. De to inderste lag holder dig tør og varm, mens det yderste lag stopper regn og blæst, siger David Møller.

Inderst skal man have en god og svedtransporterende undertrøje, så man ikke bliver våd og klam. I midten kan man have en almindelig polyester løbetrøje eller fleece. Og yderst en vindtæt og vandtæt skal.

- De to inderste lag må ikke sidde for løst, for så forsvinder effekten med, at trøjerne transportere sveden væk, siger David Møller

Gode underbukser er også meget vigtige

På benene anbefaler David Møller løbetights. De kan fås i både tynde og tykke udgaver, alt efter hvor kuldskær man er. Men til de fleste vil almindelige helårstights være fine.

Det vigtigste er dog igen det inderste lag, nemlig underbukserne. Både for mænd og kvinder er det vigtigt at holde skridtet varmt og tørt, så man ikke får løbermave eller blærebetændelse.

- Det er et must med gode svedtransporterende underbukser, og de kan også fås med windblocker foran, hvis man bliver generet af kold blæst, der går gennem ens busker, siger David Møller.

Facebook
Twitter