Vi afleverer vores kæledyr som aldrig før

Dyrenes Beskyttelses internater er overfyldte, fordi antallet af returnerede kæledyr sætter rekord. De må ikke blive en del af vores køb og smid-væk-kultur, lyder det.

Der er fyldte bure hos Dyrenes Beskyttelse for tiden. 1200 kæledyr venter lige nu på en ny ejer. Dyrenes beskyttelse advarer mod, at vi lader vores 'køb og smid-væk' kultur omfatte vores kæledyr. (© Dyrenes Beskyttelse)

Ideen om en lille hund eller kat var mægtig god. Lige indtil ungerne mistede interessen og fandt ud af, at den skulle passes HVER dag. Eller indtil de tre ugers udlands-ferie dukkede op, og Fido ikke kunne komme med.

Det er blandt andet sådanne scenarier, der er årsag til, at Dyrenes Beskyttelse modtager dyr, der er til overs, som aldrig før.

I 2013 modtog Dyrenes Beskyttelses internater 3285 dyr i perioden juli-oktober. Det tal er i år steget til 4485, og er det højeste tal nogensinde.

Barske historier

Og der er både tale om dyr, som ejerne selv afleverer, men også dyr, som er blevet fjernet på grund af vanrøgt, eller dyr, der bliver fundet efterladt i papkasser - eller simpelthen smidt ud.

- Fælles for alle de mange katte, hunde, kaniner og marsvin, der lige nu er på vores internater, er, at de alle er blevet tilovers, har været uønskede, ikke har kunnet blive hos deres familier, har levet som herreløse og er blevet syge, eller på anden vis har været i nød.

- Nogle af dem har virkelig nogle barske historier med i bagagen, fortæller Jens Jokumsen, chefkonsulent for familiedyr i Dyrenes Beskyttelse.

Dyrenes Beskyttelse sørger typisk for, at dyrene er vaccinerede og frie for sygdomme, inden de forhåbentligt kan få en ny familie. (© Dyrenes Beskyttelse)

Køb og smid-væk kultur rammer

De mange dyr giver pladsproblemer, men Jens Jokumsen ser et endnu større problem i kølvandet på de efterladte kæledyr:

- Man skal grundigt overveje, om man har den tid, penge og ressourcer, det kræver at have dyr. Dyr må ikke bare blive en del af vores køb og smid væk-kultur. De er levende væsner, som kræver tryghed, omsorg og stabile rammer.

- Kan man ikke tilbyde det - også på længere sigt - så skal man nok ikke anskaffe sig et kæledyr, siger han.

Ønsker man et nyt kæledyr, ser Dyrenes Beskyttelse gerne, at man overvejer at få det fra et internat. Lige nu sidder over 1200 dyr på Dyrenes Beskyttelses internater og venter på et nyt hjem. Læs meget mere her.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk