Vi er vilde med skøre motionsløb

Tusindvis af løbere strømmer til alternative motionsløb med pudderfarve og mudderbad.

(Foto: Keld Navntoft © Keld Navntoft/Scanpix)

I weekenden var der premiere på den danske udgave af The Color Run. Hele 10.000 deltagere mødte op for at blive smurt ind i farve, mens de løb eller gik ruten på fem kilometer.

Og The Color Run er langt fra det eneste løb i Danmark, som skiller sig gevaldigt ud fra de klassiske motionsløb. I dag findes der for eksempel et hav af mudder- og forhindringsløb, samt badedyrsløb og løb, hvor deltagerne bliver jagtet af folk udklædt som zombier.

- Det er en klar tendens, at mangfoldigheden inden for løb bliver stadig større, siger Jakob Larsen, der er direktør i Dansk Atletik Forbund.

Mange løbere giver mange løb

Jakob Larsen mener, at der er flere grunde til, at flere alternative motionsløb ser dagens lys.

For det første er der omkring en million danskere, der løber. Det vil sige omkring hver tredje voksne, og rigtig mange vil gerne have sjove løbeoplevelser.

- Det massive antal løbere betyder, at der er en stor kommerciel interesse for løb. Og så er løbemiljøet præget af mange dygtige nytænkere og gode rammer for at tænke kreativt i forhold til bevægelse og løb, siger Jakob Larsen.

Klassiske motionsløb vil fortsat være størst

Jakob Larsen tror, at tendensen med flere alternative løb vil fortsætte. Men han tror ikke, at de skøre løb ligefrem vil komme til at tage markante markedsandel fra de klassiske motionsløb.

- De alternative løb udgør trods alt fortsat en meget lille andel af det samlede antal løb. Og jeg tror også, at de henvender sig til et andet publikum. Deltagerne er typisk yngre og løber mindre, end deltagere i klassiske motionsløb, siger Jakob Larsen.

Han tror, at klassiske motionsløb vil være mere langtidsholdbare end de alternative løb, da de er mere påvirkede af tendensen nogle bestemte år.

- I mit perspektiv er et motionsløb defineret af et startskud, en tidstagning og en resultatliste. Så set ud fra det, så er The Color Run mere en slags happening eller festival, end et egentlig løb. Og jeg tror, at vi om 10 år stadig vil have klassiske motionsløb, mens den alternative tendens måske er skiftet væk fra events som The Color Run og over til noget helt nyt, siger Jakob Larsen.

Facebook
Twitter