Vi skal i skoven

Tag ungerne med på eventyr i skoven, her får du en stribe gode råd oplevelser til hele familien.

(© Colourbox)

Det er dejligt at komme ud og få frisk luft, når man har fri. Og det bedste er, når alle kan være med - mor, far og børn. Og måske kan de bedste venner eller bedste også lokkes med.

Man kan fx. tage ud i den danske natur, som faktisk tæller en hel del kæmpebakker, der i mangel af bedre kan agere bjerge, der skal bestiges.

- Nu har vi ikke så mange –og særligt høje – bjerge i Danmark, men vi har da nogle, som man sagtens kan øve sig på, hvis man har ambitioner om en dag at blive bjergbestiger, forklarer Tomas B. Kolding Vilstrup, aktivitetschef og naturvejleder ved FDF friluftscenter Sletten.

Og de danske bjerge man kan sagtens bestige sammen med sine børn.

Jeg har selv haft mine børn med og brugt de danske landskaber, som en god træning, før vi skulle på flejdvandring i Norge og Sverige, forklarer han videre.

Læs her, hvordan du forbereder dig til bjergvandring, hvor er de, hvad skal man tænke på, før man drager afsted - og hvad skal der være i rygsækken til at klare strabadserne:

(© Colourbox)

Lige nu er naturen et stort spisekammer. Der er brombær, æbler, nødder og masser af spiselige svampe at finde derude.

- Folk er generelt meget usikre på det med svampe, de er frygteligt bange for at komme til at spise en giftig svamp. Og det er sådan set reelt nok, for der er virkelig nogle svampe, der er farlige, forklarer Jens H. Petersen, der er biolog og svampeekspert.

Læs hans tips og gode råd til svampeplukningen her:

(© Colourbox)

Når man skal, så skal man!

Og hvordan er det nu, når du tager på skovtur og en af ungerne pludselig skal toilettet. Så er gode råd dyre. For når man skal - så skal man altså!

Men må man overhovedet forrette sin nødtørft i naturen?

- Nej, faktisk ikke, hvis ikke man har fået tilladelse, fortæller Lars Bendix Poulsen, der er forstfuldmægtig i Naturstyrelsen.

- Der er ingen bestemmelser i naturbeskyttelsesloven om det, men det betyder ikke, at det er tilladt at forrette nødtørft på anden mands ejendom.

Så hvad gør man, hvis trangen melder sig? Det kan du finde svar på her:

Mad over bål

Der findes steder i skoven, hvor man godt må tænde bål. Det er nemlig sjovt at tilberede sin mad over bål og sidde omkring det bagefter og spise både kød, grøntsager og brød. Få bål-enthusiast Tomas Vilstrups gode råd til bålmad her:

Hvad skal vi lege?

Efterårsferien kan også bruges til at lege en masse nye lege. Det er vigtigt at lege sammen - store og små - og især i ferien. Dét, at have tid til det, er vigtigt for alle, forklarer motionseksperten Lasse Kristian Suhr. Få hans tips og gode råd til lege her:

Jubiii - i ferien er der tid til at lege! (© Colourbox)
Facebook
Twitter