VIDEO Kan en film om store, svedende kvinder lokke til motion?

"Jeg blævrer, altså er jeg" er et af budskaberne i en ny engelsk kampagne, der skal få kvinder til at motionere.

For et par dage siden lancerede det engelske kulturministerium en kampagne, der skal få flere kvinder til at dyrke motion under overskriften "This girl can".

Kampagnen er gået verden rundt på to dage og har vist sig at være en stor succes, blandt andet at dømme efter delinger og omtale på de sociale medier.

Kommunikationskonsulent Frederik Malling Juul er også begejstret for kampagne-filmen:

- Det er en kampagne, der rummer en indsigt omkring, at nogle kvinder synes, det er ubahageligt at stille sig op og træne foran andre med en stor numse fx. i et par træningsbukser, fortæller han i Aftenshowet.

- Det, der er så lækkert ved denne kampagne, er, at den viser, at det er ligegyldigt hvordan man ser ud, det handler bare om at komme ud og have det sjovt. Den fokuserer ikke på resultatet, den fokuserer på processen. Mange kampagner og reklamer fokuserer på det idealbillede, der skal opnås med træningen, og dermed det idealbillede på, hvordan man bør se ud, mens man træner. Men sådan er virkeligheden jo ikke.

Se hele interviewet med Frederik Malling Juul i Aftenshowet ovenfor.

Et skridt i den rigtige retning

Henrik Duer, der er uddannet træningsfysiolog og kendt fra TV3-programmet "Ekstremt fed - et år til at redde livet" er også begejstret for kampagnen.

- Den stemmer jo meget godt overens med den virkelighed, som kvinderne møder, når de træder ind i et fitness-center. For da ser de, at der er masser af helt almindelige mennesker, der træner. Kampagnen kan måske være med til at nedbryde den barriere, der kan være i forhold til at tage det første skridt ind i fitness-centret.

- Og det er en god ting at få fokus drejet væk fra looket over på det at være aktiv. Men en kampagne af denne type gør det ikke alene, selv om det er et skridt i den rigtige retning.