Jesper Nøddesbo: Jeg føler mig ikke hjemme i Danmark endnu

Efter ti år i Barcelona har Jesper Nøddesbo rykket familien til Danmark. Men det er en større udfordring end han regnede med.

Jesper Nøddesbo og familien er rykket tilbage til Danmark. Barcelona fylder dog stadig meget for håndboldspilleren. (© dr)

Håndboldspilleren Jesper Nøddesbo har spillet i storklubben Barcelona i de seneste ti år, og byen er blevet hjem for ham selv, hans kone og deres to døtre på to og syv år.

Nu er familien flyttet tilbage til Danmark, fordi Jesper Nøddesbo skal spille i håndboldklubben Bjerringbro-Silkeborg.

Men efter ti år i udlandet har det været svært for håndboldstjernen at komme hjem og skabe sig et nyt liv, fortæller han i Aftenshowet.

Barcelona er forbundet med mange følelser

Tiden i Barcelona har resulteret i utallige oplevelser for familien. Jesper Nøddesbo og konen Rikke blev gift i byen, og det var også der, de startede deres familie sammen.

- Det har været et stort skifte for mig, så der er mange følelser involveret.

Barcelona fylder derfor stadig meget hos Jesper Nøddesbo og familien.

- For mig er 'hjem' 100 procent tryghed. Det er faste rammer, og de er ikke her i Danmark endnu.

Rodløsheden fylder

- Mine piger er kommet fint i skole og institution, men jeg har stadig en rodløshed, jeg arbejder med, siger Jesper Nøddesbo.

Men han mener, det er vigtigt at give plads til følelsen.

- Rodløsheden udspringer af at have følt sig hjemme i et andet land. For mig er det et sår med en lille fin sårskorpe på, som man ikke skal kradse for meget i, for så begynder det at bløde. Men jeg tror, at såret langsomt lukker sig og så bliver til et fint lille ar, som vil minde mig om Barcelona, og som jeg vil være utrolig stolt af at have.

Jesper Nøddesbo er altså klar på, at det tager lidt tid at bearbejde flytningen og føle sig hjemme i Danmark.

- Det må gerne gøre lidt ondt nu, det betyder, at det har været en god tid. Det har betyder noget for mig og min familie, fortæller han.

Spanien vs. Danmark

Nu skal familien til at have en anden livsstil og leve i en ny livsrytme. Danskerne står generelt tidligere op og spiser tidligere aftensmad. Det skal blandt andet døtrene vænne sig til.

- Vi har levet i en boble, hvor vi har været utroligt privilegerede som familie. Vi har haft meget tid til hinanden, forklarer håndboldspilleren.

Jesper Nøddesbo vil helst ikke sammenligne Danmark og Spanien, for de to steder kan forskellige ting.

- Jeg vil i stedet fokusere på, at der er rigtig mange positive ting ved at bo i Danmark.