10 tips mod hovedpine

Vi danskere har et stort forbrug af smertestillende håndkøbsmedicin. Pillerne brug blandt andet mod hovedpine. Men du kan selv gøre noget for at undgå hovedpinen.

(© Colourbox)

I aften tages danskernes forbrug af smertestillende medicin under behandling på DR2 i programmet Danmark på piller. Danskerne er nemlig hurtige til at gribe til pilleglasset, når der er optræk til hovedpine eller andre smerter. Men man skal være varsom, for pillerne har, som al anden medicin bivirkninger. Og én af bivirkningerne kan rent faktisk være hovedpine.

Er du blandt de mange, der jævnligt plages af hovedpine? Så er her ti råd om, hvad du selv kan gøre for at undgå den, eller i det mindste gøre den sjældnere.

Og hvis nogle af de gode råd lyder bekendte, er det ikke tilfældigt - for de fleste gælder, at hvad der er godt for helbredet i almindelighed, er også godt for hovedet.

1. Spis ordentligtEt blodsukker, der svinger meget op og ned, som når du spiser mange søde sager eller springer måltider over, kan udløse hovedpine.

2. Drik vand nokDit behov for væske afhænger af, hvor meget væske du taber, altså blandt andet hvor meget du bevæger dig, temperaturen og din størrelse.

3. Bevæg digMuskler, der bruges, bliver ikke så let forspændte. Det gælder både om at få noget rigtig motion, og om at undgå at sidde i samme stilling for længe ad gangen.

4. Få søvn nokEr du træt og uoplagt, spænder du mere, og mange får også mere lyst til søde sager, når de har sovet for lidt.

5. Styr stressetStress giver

tendens
til alle de ovenfor nævnte ting: dårlig søvn,
tendens
til at spænde i musklerne og dårligere spisevaner.

6. Pas på din arbejdsstillingSidder du med skuldrene oppe om ørerne foran computeren? Står du bøjet skævt for at nå den bagerste skrue? Eller hænger du i stolen til mødet? Mærk efter din krop!

7. Få frisk luftDin krop og din hjerne har brug for ilt - masser af ilt. Så få luftet ud omkring dig og kom ud i det fri, når du kan.

8. Pas på stimulanserneAlkohol, røg, kaffe er blandt dem, der kan være med til at give dig hovedpine. Blandt meget andet ved at gøre søvnen dårligere.

9. Hold måde med medicinenBruger du hovedpinepiller dagligt, kan det give bagslag og give dig netop den hovedpine, du ville af med.

10. Tjek synetKniber du øjnene sammen foran skærmen? Sidder du med næsen i bogen eller holder papirerne ud i strakt arm? Så er det måske på tide at få testet dine øjne.

Se Danmark på piller på DR2 i aften kl. 22.

Facebook
Twitter