40 genstande per bytur: Jonas drikker til han segner

Det har kostet Jonas Thorup fra Hvide Sande 10 indlæggelser på hospitalet at feste, som han gør.

Jonas Thorup tænker ikke over, hvor meget han drikker. Alholholen ryger bare ned, mens forstanden ryger ud.

40 genstande på én aften, gentagne brækture og en tur til udpumpning eller observation på hospitalet.

Den kombination af begivenheder er ikke unormal, når 21-årige Jonas Thorup går i byen.

I en ny programserie, 'Druktur retur', følger DR3 blandt andre social- og sundhedshjælperen fra Hvide Sande på en af hans helt almindelige, vilde byture.

Se, hvor galt det går, når Jonas fester

Klik på play

Til forfesten og senere i nattelivet indtager Jonas Thorup så enorme mængder alkohol, at den fuldstændigt blokerer for hans anstændighed og erindringerne om hans udskejelser, når han omtåget vågner næste eftermiddag. Oftest med en spand ved sin seng.

Brækker sig for at kunne drikke mere

Jonas Thorup drikker og drikker, til han hverken kan gå, stå eller tale rent. Og så stikker han en finger i halsen og kaster op, så han kan rumme endnu mere alkohol.

’Er det nu dig igen, Jonas’, siger de på hospitalet.

Jonas thorup, 21 år

- Ja, jeg brækker mig – og det er selvfølgelig ulækkert, og alle mine venner synes, det er ulækkert. Men for mig giver det bare lige det rum i maven, der lige kan indeholde 3-4 øl mere eller 8-10 shots, hvis det skulle være, fortæller Jonas Thorup i programmet, der bliver sendt 1. januar.

- Jeg har været indlagt 8-10 gange. 2-3 gange til udpumpning og resten til observation, siger han.

- ’Er det nu dig igen, Jonas’, siger de på hospitalet.

Kunne have været død

Det er ikke noget, han er stolt af - det sker bare, fortæller han. At tømme øldåser, vodkaflasker og shotsflasker er fest for Jonas Thorup og vennerne. Det er det, festen består af.

Der er ingen pauser i indtaget, kun drukspil, spontane konkurrencer i, hvem der kan bunde hurtigst og eksperimentere med nye typer alkohol.

Unge og druk på DR3

De kommende uger sætter DR3 fokus på unge og druk og de konsekvenser, som et overdrevet forbrug af alkohol har.

Det sker i programmerne 'Druktur retur', 'Tømmermændshospitalet' og 'Min brandert til skræk og advarsel'.

Du kan se programmerne på dr.dk/tv.

Men det er en farlig fest, og enkelte gange har det været ved at ende fatalt.

Jonas Thorup havde drukket sig selv helt ned og sov så tungt, at hans ekskæreste måtte tilkalde hjælp, fordi hun ikke kunne mærke hans puls. Endnu engang måtte han med ambulance.

- Efterfølgende har jeg fået at vide af lægerne, at hvis ingen havde ringet efter nogen, så kunne jeg have været død, siger han.

Jonas Thorup blev meget chokeret over at se optagelserne til programmet og har derfor efterfølgende ændret sine drikkevaner markant.

Få hele hans historie i 'Druktur retur - Jonas' fredag 1. januar klokken 21 på DR3 og efterfølgende på dr.dk/tv. Hvordan det går ham i dag, kan du læse her.

Programredaktør Kåre Bjerglund om 'Druktur retur':

  • Hvorfor har I lavet programmerne?
  • Programmerne viser vores alkoholkultur gennem et filter af tømmermænd. Serien lever i høj grad af det, DR3 står for – nemlig hudløs ærlighed. Vi viser festen, når den er sjov, men også, når den bliver grim. Det er hverken et glansbillede eller en skræmmekampagne, men den skal vise, hvordan vi drikker. Ambitionen er, at det giver anledning til, at seerne også kigger indad og tænker over, hvad der får dem til at drikke.
  • Hvad tænker du selv, når du ser programmerne?
  • At overdreven fuldskab ikke er særlig kønt – og det lader heller ikke til at være særlig sjovt. Der er ikke nogen, der morer sig, når vægtskålen tipper til den forkerte side, og festen skulle være stoppet for mange timer siden.