Alkohol og Samfund bestormet efter DRs fokus på ældre og alkoholproblemer

Der har aldrig tidligere været så mange besøgende på organisationens rådgivning på så kort tid.

Drikker jeg mon for meget? (© Gettyimages)

Der var stor interesse for at stille spørgsmål på Dr.dk, da to alkoholeksperter fra Alkolinjen sad parat og svarede på brugernes spørgsmål.

I det hele har Alkohol & Samfund kunnet mærke, at DR over to dage har sat fokus på især ældre og alkoholproblemer.

- Vi kan se, at de temaindslag, der har været på DR de seneste dage, har gjort, at folk kan se, at alkoholproblemer ikke bare handler om manden på bænken – og når en arkitekt træder frem og taler åbent om sine alkoholproblemer, så får man ansigt på, og det gør, at flere folk kan identificere sig med, at det er et problem, der også kan ramme en selv i en eller anden form, siger Allan Jonas, der er projektleder hos Alkohol & Samfund.

Positivt med stor interesse

Ifølge Alkohol&Samfund var der i døgnet efter, at DR1 i 21 Søndag satte fokus på ældre og alkoholproblemer, 37.437 unikke besøg på organisationens netrådgivning, hope.dk. Der var 364.009 sidehenvisninger, og næsten 30.000 mennesker havde taget den alkoholtest, som ligger på hjemmesiden.

-Jeg synes, det er positivt, at der er så stor interesse. Det siger os noget om, at der i dag er en tendens til, at man gerne vil vide mere, og at det ikke længere er så stigmatiserende at erkende, at man har problemer med alkohol og gerne vil have hjælp, siger Allan Jonas.

https://www.facebook.com/DRNyheder/posts/1161946073855915