Berøringer i nattelivet: Han gav ikke bare et klap, men tog helt fat med hånden op mellem mine ben

Kvinder fortæller om deres oplevelser med at blive taget på af fremmede mænd i byen.

I alt 496 kvinder og mænd har på DR' side delt deres holdning og erfaringer med uopfordrede berøringer i nattelivet (Foto: © MOGENS FLINDT, Scanpix)

Den seneste uge har læsere skrevet ind til DR og fortalt om deres oplevelser med berøringer i nattelivet, som de ikke selv havde bedt om.

Vi har her valgt nogle af kvindernes historier ud.

Tvang mit hoved ned mod hans penis

"Det værste jeg har prøvet, var en fremmed fyr ved en fest på RUC. Vi stod i baren og ventede på hver vores drink - havde selv betalt for min egen - da han hev fat i min hestehale og tvang mit hoved ned mod hans penis. Jeg havde ikke sagt et ord til ham inden, men havde givet ham et smil, fordi han smilede til mig. Derefter eskalerede det, og det krævede flere af hans egne venner at få ham væk igen."

Skete senest til en festival for en uge siden

"Har prøvet fyre der tog på min røv, og så kiggede væk når jeg kiggede bagud, så jeg ikke kunne se hvem det var, skete senest til en festival jeg var til for en uge siden. Det er også sket utallige gange at fyre, som har stået bag mig til koncerter, har ment at er okay at køre sit skridt op af min røv. Selvom jeg forsøger at stikke en albue bagud så de ikke kan stå lige bag mig, så er nogle fortsat. Det er virkelig ubehageligt især når det er mænd der er meget ældre end mig."

De griner, mens de går ud

"Jeg var på toilettet på et diskotek. Der er fællestoiletter derinde. To fyre sagde hej, og jeg sagde stille og roligt hej tilbage. Da de er på vej ud, vil de lave sjov og skubber mig op af vasken. Den ene klasker mig i røven to gange, og den anden stiller sig og laver knaldebevægelser bagfra, mens jeg er skubbet op mod vasken. De griner, mens de går ud og spørger, hvorfor jeg er så sur, fordi jeg råber lad være."

Jeg fik at vide, at jeg selv bad om det

"En mand tog mig på numsen, da jeg stod og snakkede med nogle venner på en bar. Han gav ikke bare et klap, men tog helt fat med hånden op mellem mine ben. Jeg vente mig hurtigt rundt for at signalere, at det ikke var i orden. Hvorefter jeg fik at vide, at jeg selv bad om det. Så gik han videre."

Pludselig blev det ubehageligt

"Jeg var til en privatfest og var ret træt, så jeg havde ligget på sofaen i noget tid. Pludselig kom der en ung fyr hen og satte sig på kanten af sofaen. I starten spurgte han bare om, hvordan jeg havde det, og der var ikke noget der. Men pludselig begyndte det at blive ubehageligt. Han begyndte at røre ved min numse og tage fat."

"Jeg sagde selvfølgelig nej, og jeg vendte mig om på ryggen, så han ikke kunne røre den længere. Han tog ikke så pænt imod min afvisning, så hans hænder var lige pludselig på mine bryster og nede ved min kønsdel. Jeg blev sur og bad ham om at stoppe. Han svarede med "your loss" og begyndte at grine. Så tog han hårdt fat i min hånd og tog den ned til hans kønsdel og spurgte "Vil du med på toilettet?". Jeg svarede nej. Så blev han sur og gik."

Dørmanden tog fat i mig mellem benene

"Første gang var i 1.G til en gymnasiefest, hvor alle blev visiteret ved indgangen. Dørmanden tog fat i mig mellem benene og gav mig et klap i røven, da jeg gik væk."

"Igen til diverse studenterfester, hvor man lige pludseligt får en hånd ind under blusen eller mellem benene - vel at mærke af mænd, man ikke kender eller har set før. Især i Københavns natteliv. Har også skubbet en mand væk, som prøvede at tage på mine bryster. Endte med et blåt øje, da jeg bare var en kælling. Igen en mand, jeg aldrig havde set før."

Stoppet på cyklen på en øde vej

"På en festival fik jeg et sugemærke på halsen af en mand, jeg ikke havde talt med, og som jeg ikke kunne skubbe væk. I nattelivet i København og Aarhus har jeg haft tilbagevendende oplevelser af hænder på røven på dansegulvet eller i kø til baren, hvor jeg ikke altid ved, hvis hænder, det er. På vej hjem fra byen er jeg blevet stoppet på cykel på en stort set øde vej og begramset af to mænd. Det var den eneste gang, jeg blev bange."

Jeg sagde stop og klappede hans hånd væk

"En mand i en natbus begyndte at ae mit lår, hvilket jeg sagde "stop" til og klappede hans hånd væk. Så snart jeg kiggede mod vinduet, prøvede han at ae mit inderlår. Jeg måtte stille mig op og råbe af ham for at komme forbi, så jeg kunne sidde et andet sted i den halvtomme bus."

Derefter tog jeg grædende hjem

"Da jeg var til blå mandag i Tivoli. En mand, der stod bag ved mig i en kø, gramsede på mig. Jeg vendte mig om og slog ham, og så slog han mig. Derefter tog jeg grædende hjem."

Han gjorde det igen

"Jeg har oplevet at blive gramset på bagdelen af en fremmed mand på en bar. Efter jeg pænt bad ham lade være og vendte mig væk, gjorde han det igen med undskyldningen, at han jo ikke kunne gøre for at jeg havde en god røv."

Ville ikke give slip

"På en klub tog en mand hårdt fat i mine kønsdele og ville ikke give slip, fuldstændig uprovokeret."

Forsøgte at trykke en flaske gennem mine jeans

"Det er sket utallige gange. For eksempel en gang i byen, hvor jeg stod på en trappe, og en mand forsøgte at trykke en flaske igennem mine jeans på numsen. Det var meget grænseoverskridende."

Stak hele hånden op under min nederdel

"Jeg har prøvet det rigtig mange gange. Den oplevelse, jeg husker bedst, var den første. Jeg var på diskotek i 1. g og var på vej op af en trappe, da en mand går forbi. Da han er ud for mig, stikker han hele hånden op under min nederdel og tager fat i skridtet på mig. Jeg var lige ved at falde. Det gik så hurtigt, at jeg ikke nåede at reagere."

Jeg kunne ikke komme væk

"Jeg har prøvet det adskillelige gange. Det værste var en gang, hvor den samme fyr tog mig i skridtet tre gange i streg. Jeg sagde, at han skulle lade være første gang, men han blev ved, og jeg kunne ikke komme væk, fordi jeg stod ved foran ved en tætpakket koncert."

Gned sit lem op af min bagdel

"Blev taget på ballerne på en bar. En anden gang stod en mand bag mig i en tætpakket bus og gned sit erigerede lem op af min bagdel. Virkelig grænseoverskridende."

Dørvagten nægtede at gøre noget

"Taget på numsen i køen til et diskotek. Blevet befamlet og bidt under en dans på et diskotek. Dørvagten nægtede at gøre noget, så jeg blev nødt til at forlade diskoteket, på trods af at det var mig der var den krænkede part."

Du kan jo godt lide det

Jeg har oplevet det flere gange. Både i byen, til karneval og festival. Oftest er det en fyr der lige hurtigt går forbi og tager en på røven og så videre, som om vedkommende ikke vil stå inde for handlingen."

"Har enkelte gange konfronteret fyren, hvor jeg har påpeget, at det ikke er okay, og at jeg ikke vil have det og flere gange har svaret tilbage været "Du kan jo godt lide det". Dertil bliver man næsten nødt til at stave det for fyren "NEJ, jeg kan faktisk ikke lide det. Det er derfor jeg konfrontere dig med det."

Sker især på dansegulvet

"Mange gange. Især på dansegulvet er der fyre, som mener, det er i orden at have hånden under blusen på en eller bare lade den vandrer ned langs ryggen og så rage en på røven."

Det gjorde vanvittig ondt

"En fyr kom gående forbi mig. Han tog fat om mit bryst og vred det rundt. Det gjorde vanvittigt ondt. Jeg blev så paf og vred og skreg "Av, hvorfor gjorde du det?" Han grinede bare og sagde "Fordi jeg fik lyst"."

Jeg slog og skreg

"På vej hjem fra et diskotek låste taxichaufføren centrallåsen og hev sit lem frem og ville tvinge mig til oralsex. Han rev mine nylonstrømper itu. Jeg slog og skreg og slap ud af taxi."

Blev kysset mod min vilje

"Jeg har prøvet det i byen op til flere gange. Både på bryster, lår, numsen. Det værste, jeg har prøvet, var en, der tog mig lige på tissekonen for at sige det pænt. Jeg har også prøvet, at en kyssede mig mod min vilje, uden jeg kunne nå at gøre noget."

Blev ved at tilbyde penge for sex

"Det er sket adskillige gange. Jeg kan umiddelbart huske tre gange indenfor det sidste år. To gange på en lokal pub og en gang udenfor. De to af gangene drejede det sig om et klap i røven. Den tredje gang var der en enormt ubehagelig mand, som blev ved med at tilbyde min veninde og jeg penge for sex."

Greb ind under min nederdel

"Jeg har prøvet det så mange gange, at det vil tage for lang tid at remse dem alle op. Blandt de groveste episoder er engang, jeg stod alene i en rygerafdeling på et diskotek og pludselig mærkede en hånd bagfra, som greb ind under min nederdel og rørte mig i skridtet. Jeg havde aldrig set manden før, og han var stinkende fuld."

"En anden gang stod jeg og ventede på et bestille i en bar ved en koncert, da en mand kom hen, stak hånden ned i min bluse og nev mig i brystvorten. En tredje gang har en meget påvirket og aggressiv mand taget halsgreb på mig for at fiksere mig, mens han tog på mine bryster."

Flere gange end jeg har tal på

"En gang stod jeg i kø til en udklædningsfest, hvor der stod tre fyre med masker på bag mig. En af dem, (eller dem alle sammen?) blev ved med at tage mig på røven, og når jeg vendte mig om for at sige stop, vidste jeg ikke, hvem jeg skulle sige det til, fordi jeg ikke kunne se deres ansigtsudtryk. Det var enormt ubehageligt."

"Derudover er jeg blevet taget på brysterne to gange, og fået et klask i røven flere gange end jeg har tal på. Alt sammen mod min vilje."

(Flere mænd har også skrevet om med deres oplevelser, som bliver offentliggjort i en anden artikel, red.)