Chris MacDonald: Lad ikke dine følelser styre dit liv

Vi skal lytte til vores følelser, men vi skal ikke altid lade dem styre vores handlinger, mener sundhedseksperten.

Hvis vi udelukkende lader os styre af følelser, så får vi en tilfældig identitet, som vi måske ikke ønsker eller er stolte af. Det mener Chris MacDonald. (© dr)

Du er lige kommet hjem fra en travl og dum dag på jobbet. Du er træt og i dårligt humør og har mest lyst til at lægge dig på sofaen og spise fastfood og se din yndlingsserie i tv.

Men om en halv time har du en træningsaftale med din gode ven, så hvad gør du?

Vil du give efter for dine følelser og være personen, der aflyser aftaler og ligger på sofaen med dårlig samvittighed - eller vil du overholde din træningsaftale, fordi du ved, at det vil gøre dig godt på lang sigt og så se, om træningen og din ven ikke kan gøre dig i bedre humør?

Handl ikke ud fra dine følelser

Spørger man sundhedseksperten Chris MacDonald, så har mange af os en tendens til at lade vores følelser tage kontrollen over vores handlinger.

- Når vi mærker, at vi har det på en bestemt måde, så handler vi efter vores følelser, og så ender vi med en identitet, som er et resultat af vores handlinger baseret på vores følelser, siger Chris MacDonald.

Han mener, at det ofte vil være bedre, at man handler ud fra de overordnede ønsker, som man har til livet, og så bagefter evaluerer med sin følelser.

- Før man handler, så brems lige op og spørg: 'Hvad er min ønskede identitet? Hvem vil jeg gerne være lige nu?'

- Man vil ikke altid være i stand til at være den bedste version af sig selv, men hvis man kan være bevidst om ens ønskede identitet, så er det nemmere at tage en lille handling, som passer med ens ønskede identitet, siger Chris MacDonald.

Evaluér dit liv med dine følelser

Han understreger, at han ikke mener, at følelser er irrelevante, eller vi skal negligere vores følelser.

Men at følelserne er bedst at bruge til at evaluere vores liv i stedet for at handle ud fra, så du først tænker over din ønskede identitet, så handler ud fra det, og så tjekker dine følelser, om der skal justeres på dine ønsker.

- Problemet er, at vi har en tendens til altid at sætte følelserne i første række. Og hvis vi kun handler efter følelser, så ender vi med en tilfældig identitet - og mange gange med dårlig samvittighed over, at vi ikke har magtet at handle på en måde, som vi kan være stolte af, siger Chris MacDonald.

Du kan se alle ni afsnit af Chris MacDonalds program 'U-turn' på dr.dk/tv.

Facebook
Twitter