Efter lægen flyttede ind: I dag står Eilif op hver morgen klokken 4.10 for at træne

Dagens menu lød som regel på pizza, burger, ribbenstegsandwich og absolut ingen motion. I dag har den selvstændige vvs´er, Eilif Hedelund, lagt stilen fuldstændigt om.

Den praktiserende læge, Charlotte Bøving, tester Eilif Hedelunds form, der i begyndelsen af programmet var nærmest ikke-eksisterende. (© (c) DR)

Eilif Hedelund fra Herning levede på alle måder usundt: Han arbejdede mellem 50 og 70 timer om ugen som selvstændig, kom ofte først sent hjem og spiste tit en pizza over tastaturet på arbejdet, han sov skidt, han elskede junkfood og sodavand - og han havde slet ikke tid til motion.

Så gode råd var dyre, da læge Charlotte Bøving på forsommeren flyttede ind hos Eilif og hans familie for at lære dem alle, hvordan de fik styr på en rigtig skidt spiral. For faktisk ville hele familien gerne have nogle tips til en sundere livsstil.

Det var Eilifs kone, der tog kontakt til Charlotte Bøving, efter familien havde set den første sæson af 'Lægen flytter ind'. Hun var bekymret for gemalens lange arbejdsdage og mildest talt usunde livsstil.

Charlotte Bøving flytter ind, og til at begynde med konstaterer hun følgende:

47-årige Eilif vejer knap 130 kilo, han har forhøjet kolesterol, han døjer med for meget mavesyre og har både sure opstød og opkast. Han sover dårligt, ikke mere end mellem tre og fem timer om natten. Hans BMI er 40.7 (ekstremt fed) og livmålet er 128 cm.

Tid til oprydning

Så der skulle med andre ord ryddes en hel del op:

Eilif kom også til en specialist, som ved en kikkertundersøgelse undersøgte spiserør og mavesæk for, om der skulle være tegn på sygdom. Det var heldigvis ikke tilfældet, og i takt med at Eilif i løbet af sommerugerne får ændret på sine kostvaner, så oplever han også, at de sure opstød forsvinder.

Men på trods af alle de gode intentioner, ny livsstil med sund mad og mere motion, så oplevede Eilif, at det visse dage var svært at slippe sin tidligere livsstil helt:

Efter de seks uger, som forløbet varer i 'Lægen flytter ind', har Eilif tabt ni kilo, hans BMI er gået fra 'ekstrem fed' til 'fed', og han har masser af gå-på-mod til at fortsætte.

Sådan går det i dag

Det er nu et par måneder siden, at Charlotte Bøving vinkede farvel til familien, og siden er det bare gået derudaf for dem. Eilifs kone og datter har hver smidt otte kilo, hans søn har smidt 12 kilo - og han selv har smidt hele 19 kilo.

- I dag er det blevet en rutine for mig, at jeg står op hver morgen klokken 4.10, og så kører jeg ned og træner, først på cykel i 20 minutter, så løbebånd i ti minutter og til sidst crosstrainer. Jeg synes stadig, det er svært at stå op så tidligt, men i dag har jeg det sådan, at jeg får dårlig samvittighed, hvis jeg ikke får trænet hver dag.

Udover den daglige træning i fitnesscentret, hvor han har fået følge af en fire-fem andre morgenduelige mænd, så svømmer han tre gange om ugen.

Burger - eller 12 skiver rugbrød

Og med hensyn til kosten, så er han kun faldet i en enkelt gang, hvor han lige måtte ind og have en ribbenstegsandwich på vejen hjem fra en lang møde-dag i København.

- Jeg har spist burgere tre gange, siden optagelserne sluttede i sommer. Men hver gan, det er sket, så har jeg fået en uden ost og bacon, og jeg spiser heller ikke toppen af bollen, den piller jeg af. Men jeg har fået det sådan, at jeg ofte tænker - hvorfor skal jeg egentlig spise en burger, jeg er jo sulten! Og så tænker jeg, at i en burger er der 4-500 kalorier, det svarer til 12 stykker rugbrød, og det bliver man altså mere mæt af.

Så alt i alt går meget i den rigtige retning for familien nu. Eilif spiser i dag oftere sammen med familien, og han forsøger at arbejde mindre.

- Jeg er ikke blevet så meget bedre til at sove. Nogle nætter går det fint, men jeg oplever nogle gange, at når jeg har trænet fire-fem dage i træk, så bliver jeg nærmest helt speedet, og så kan jeg ikke sove.

De gamle skjorter passer

Selv betegner Eilif sit nye og sundere liv som, at han er blevet lidt syg i hovedet - men på den gode måde, fordi han tænker over, hvad han putter i munden og over at få sin motion.

- Og jeg kan mærke det på mit tøj. Jeg har da købt lidt nyt, men jeg har faktisk 200 skjorter hængende i mit skab, som jeg aldrig har brugt, fordi jeg førhen altid købte tøjet for småt, fordi det var planen, at jeg skulle tabe mig - og dem kan jeg passe i dag. Så det er en god følelse.

Og Eilif fortsætter ihærdigt mod sit næste mål, han skal nemlig smide endnu ti kilo og have fået sixpack inden næste sommer, ellers taber han et væddemål.

- Jeg har væddet med nogle kammerater, at hvis jeg ikke når mit mål, så skal vi til en fodboldtur til Dortmund næste sommer, hvor jeg så skal betale hele gildet - så jeg skal bare nå mit mål!

- Jeg har det også sådan i dag, når jeg ser på de fotos, jeg sendte til Charlotte, før vi begyndte optagelserne, så bliver jeg helt skuffet over mig selv - tænk, at jeg dengang kunne lade det komme så vidt. Det håber jeg aldrig, at det sker igen.

Eilif før han gik i gang med sin kur (© privat)
Eilif i dag, godt 20 kilo lettere. (© privat)

Her kan du se Eilifs billeder - før og efter den intensive træning.

Facebook
Twitter