Eksperimentet er slut - men DR's testfodboldhold fortsætter

For tre måneder siden begyndte 26 mand at spille fodbold sammen, og de slipper det ikke.

Det er mindst lige så væsentligt, at de holder sammen uden for banen, som det der foregår inden for kridtstregerne, forklarer Nikolaj Hasselbalch. (© dr)

Tilbage i marts snørede den 44-årige møbelsnedker Nicolaj Hasselbalch fodboldstøvlerne for første gang i mange år.

De næste ti uger spillede han fodbold to gange om ugen med 25 andre mænd som en del et eksperiment i Sundhedsmagasinet på DR1. De kaldte sig "De Store Helte".

Men fodboldholdet stopper ikke med at trille bold, selvom kameraet er slukket.

- Vi er en del, som fortsætter i Boldklubben Skjold regi og skal spille fodboldfitness. Og så har vi fået en træner, fortæller Nicolaj Hassebalch fra sit værksted, hvor han går og humper lidt på grund af en nerve, der sidder i klemme i ryggen.

Men når først ryggen er på plads igen, så er han også tilbage på træningsbanen sammen med de andre spillere, der har givet udsagn om at fortsætte med træning to gange om ugen henover sommerferien.

- Vi er ligesom en hård kerne på 12 af de gamle “Store Helte”, som vil køre den videre. Og så de nye.

Nye spillere er velkomne

Efter de sidste optagelser til Sundhedsmagasinets program, der blev sendt i aften, er der blevet åbnet op for, at nye spillere kan komme med på holdet. Og det kan blive nødvendigt med tilgang af nye kræfter, da omkring fem spillere har allerede meddelt, at de fortsætter i en klub, der ligger tættere på, hvor de bor.

- Nu kommer der en masse opbrud med sommerferien, så vi skal lige se, hvad der sker. Men jeg håber, at der er en masse, der dukker op, siger Nicolaj Hasselbalch.

Heller ikke slut med 3. halvleg

I løbet af de ti uger, som eksperimentet varede, har spillerne også mødt flittigt op til 3. halvleg i omklædningsrummet. Og så sent som i weekenden var spillerne på restaurant for at spise store bøffer og efterfølgende på bar for at se EM-fodbold sammen.

- Det var skide hyggeligt. Det er dét der med, at vi er alle lige. Der er ingen, der pynter sig med deres fine stillingsbetegnelser, siger Nicolaj Hasselbalch.

Spillerne har også været med til at servere fadøl til en Lukas Graham koncert på Østerbro Stadion som frivillige for deres nye klub. Og generelt har de planer om at være sammen uden for kridtstregerne også.

- Jeg tror, der var fire på holdet, der var derude, og det havde været skidesjovt. Vi skal helt klart have lavet nogle flere arrangementer efter fodbold.

Så for nu ser det altså ud til, at “De Store Helte” holder sammen.

- Nu fortsætter vi for sjov. Og så i august aftaler vi, hvem der kommer fremover og ser, om der er en kerne af et hold, vi kan bygge videre på.