Geisling: Kronprinsen vil med al sandsynlighed ikke få varige mén

Der ser ud til at være tale om et lille og ukompliceret brud, vurderer DR's sundhedskorrespondent Peter Qvortrup Geisling.

Kronprins Frederik skulle i dag have deltaget i en reception for de danske OL-atleter, men han har aflyst efter sin trampolinulykke. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Det kommer formentlig ikke til at påvirke kronprins Frederik meget, at han har fået en fraktur i halsrygsøjlen i forbindelse med en trampolinulykke.

Det vurderer DR's sundhedskorrespondent Peter Qvortrup Geisling.

- Et brud på en halsryghvirvel kan være alt fra en lille revne til at knoglen går helt i stykker. Men ud fra kongehusets pressemeddelelse må vi tolke det som, at der ikke er tale om et særligt stort brud, siger han.

Ryghvirvlen vil vokse sammen af sig selv

Halsrygsøjlen består af syv ryghvirvler, som beskytter de nerver, der ligesom en masse ledninger går fra hjernen til resten af kroppen.

Men ligesom alle andre knogler i kroppen, så kan ryghvirvlerne gå i stykker.

Komplicerede brud, hvor ryghvirvlen er knækket i to dele, kan kræve en operation og flere større behandlinger, men i kronprinsens tilfælde vurderer man, at han kan nøjes med 12 uger med halskrave.

- Det tyder på, at ryghvirvlen ikke er knækket i to dele, og at nerverne ikke er blevet beskadiget, fortæller Peter Qvortrup Geisling.

- En halskrave hjælper ved at aflaste halsrygsøjlen, så knoglen hurtigere vil vokse sammen af sig selv, når den ikke bliver vendt og drejet så meget.

Ingen varige mén efter lille brud

Kronprinsen har i dag meldt afbud til en reception, men kongehuset oplyser, at skaden ikke vil få betydningen for andre af kronprinsens kommende aktiviteter.

- Er der tale om et lille brud, så vil man kunne alt - også selv om man har en halskrave på, siger Peter Qvortrup Geisling.

Kongehuset vurderer, at kronprins Frederik vil være 'fuldt restitueret', når han smider halskraven om 12 uger, og ud fra de nuværende oplysninger så lyder det meget realistisk, vurderer Peter Qvortrup Geisling.

- Kronprinsen vil med al sandsynlighed ikke få nogle varige mén, hvis der er tale om et lille brud.

FacebookTwitter