Gør som de 'Rigtige mænd': Træning i fællesskab øger din motivation

Man kan ændre sin form og livsstil markant på otte uger. Især hvis man får støtte af andre.

De fem 'Rigtige mænd' løber hånd i hånd over målstregen til løbet Xtreme Mandehørm efter otte ugers træning og sund livsstil. (© dr)

Selv om du ikke har dyrket motion i 10 år og slæber rundt på for mange kilo, så kan det sagtens lade sig gøre at få en markant sundere krop på få uger.

Det viser tv-programmet 'Rigtige mænd', hvor fem overvægtige mænd har fået hjælp til at ændre deres livsstil.

Rigtige Mænd

Tv-programmet 'Rigtige Mænd - det nye hold' blev sendt i seks afsnit på DR1 og dr.dk/tv.

Her skulle fem håndværkere på den tunge side af 100 kilo træne sig op til at kunne klare et forhindringsløb.

På hjemmesiden rigtigemænd.dk kan seerne selv tage nogle af de samme udfordringer og finde træningsfællesskaber frem til Rigtige Mænd Løbet i 2018.

På otte uger lykkedes det dem at træne sig op til at kunne gennemføre et forhindringsløb, og deres fysiske sundhed og bodyage blev markant forbedret.

Hvem støtter dig i dårlige perioder?

Deres træner Jacob Søndergaard er ikke i tvivl om, at man kan lære meget af de 'Rigtige mænd', hvis man ønsker en sundere livsstil.

Først og fremmest så viser programmet, hvor vigtigt det er at være en del af et fællesskab, hvor alle kæmper med at nå samme mål i forhold til at ændre livstil.

- Man skal erkende, at man ikke kan være på toppen hele tiden. Man vil altid have gode og dårlige perioder. Derfor skal man holde øje med hinanden og være klar til at hjælpe, når der er en kammerat, der hænger med næbet, siger Jacob Søndergaard.

Se hvordan de 'Rigtige mænd' har opmuntret hinanden, og hvad det har betydet for dem.

Fællesskabet kan hjælpe dig

Er du alene om at ændre livsstil, så er der ikke andre end dig selv til at holde dig fast på din træning og kostplaner, og det kan være svært at holde motivationen i de dårlige perioder, hvis der ikke er folk til at støtte dig.

En anden fordel ved at være en del af et fællesskab er, at man kan supplere hinanden på forskellige måder. F.eks. er nogle mennesker gode til at give træningstips, mens andre er humørbomber, der holder motivationen i gruppen oppe.

- Find ud af, hvad dine styrker og svagheder er, og match det med de andre fra holdet. På den måde ved I hver især, hvad I skal holde øje med. Både hos jer selv, men ikke mindst hos jeres makker. Så kan man bedst muligt hjælpe, og man skal ikke være bange for at spørge sine venner om hjælp, siger Jacob Søndergaard.

Deltag i løb med andre mænd

Er du blevet inspireret af 'Rigtige mænd' og har fået mod på at prøve at få en sundere livsstil, så kan du finde masser af gode råd på rigtigemænd.dk.

Her kan du også søge efter nye træningsmakkere i dit nærområde og tilmelde dig og dine venner til Rigtige Mænd Løbet, som finder sted onsdag d. 24. maj mere end 50 steder i landet.

- Rigtige Mænd Løbet er for alle mænd - også de tunge drenge, der er ude af form. Så det er en oplagt kick-off for dem, der har fået mod på at komme i gang med en ny livsstil ligesom de 'Rigtige mænd', siger Jacob Søndergaard.