Hver tredje: Chefen fremmer ikke sundhed og trivsel

I mange virksomheder bliver sundhed opfattet som et personalegode, og det er et problem, mener ekspert.

Vi tilbringer mange timer på jobbet, så det har stor betydning for vores sundhed og trivsel. Alligevel oplever mange, at der ikke er særlig stor fokus på det. (© ColourBox)

Vi tilbringer en stor del af vores liv med arbejde, og vores job har dermed markant betydning for vores generelle sundhed.

Derfor er det bekymrende, at 32,9 procent af de adspurgte i en Gallup-undersøgelse siger, at de ikke oplever, at deres nærmeste leder arbejder aktivt for at fremme sundhed og trivsel på arbejdspladsen.

Det mener Regitze Siggaard, der er forebyggelseschef i Falck Healthcare, som står for sundhedsydelser, som mere end to millioner danskere er omfattet af.

- Langt hen ad vejen kan man godt selv gøre en del for sin sundhed og trivsel på arbejdspladsen, men det er væsentligt lettere, hvis ens leder er med. Det er jo lederne, der sætter rammerne for, hvad der er muligt på arbejdspladsen, siger Regitze Siggaard.

Sundhed skal ikke blot være et gode

Regitze Siggaard er en af dommerne, der i aften og næste uge skal kåre Danmarks sundeste arbejdsliv i Sundhedsmagasinet.

Hun mener, at det mest markante problem for det sunde arbejdsliv i Danmark er, at sundhed og trivsel mange steder stadigvæk anses om et personalegode.

- Personalegoder kan hurtigt skæres væk, når der skal spares. Så vil vi have bedre arbejdsliv, så er vi nødt til at integrere sundhed i virksomhedernes drift. Det er værd at investere i, fordi det skaber værdi både for arbejdspladsen og den enkelte medarbejder, siger Regitze Siggaard.

Anerkendelse er vigtigt

Et sundt arbejdsliv handler om mange ting lige fra at undgå fysisk nedslidning og psykisk stress til at være glad for sine arbejdsopgaver og have det godt med kollegerne.

- Men det allervigtigste er, at man selv føler, at man har evner og tid til at løse sin opgaver tilfredsstillende, samt at man får anerkendelse for det. Og der spiller lederen igen en vigtig rolle, siger Regitze Siggaard.

Du kan se mere om det sunde arbejdsliv i Sundhedsmagasinet i aften klokken 21:55 på DR1 og dr.dk/tv.