Kan diabetikere blive helbredt af motion og sund mad?

Har du type 2-diabetes, så kan du måske slippe af med sygdommen gennem et nyt forskningsprojekt.

cykel
Kan sund livsstil helbrede? (© COLOURBOX)

I 2013 var livsstilscoachen Chris MacDonald vært på tv-programmet 'U-turn', hvor han undersøgte, om en række livsstilssyge danskere kunne klare sig med mindre medicin, hvis de fik en sundere livsstil.

Meget overraskende så lykkedes det en af deltagerne Anne-Mette Amtorp Burchardt at blive så rask, at hun kunne droppe alle sine piller mod type 2-diabetes.

​Derfor så kommer der nu en 'U-turn 2', hvor både Chris MacDonald og forskere fra Rigshospitalet vil undersøge, om Anne-Mettes historie er et enestående mirakel, eller om mange andre diabetikere også vil kunne helbredt af en sundere livsstil.

Diabetikere kan søge om at være med

Diabetes eller sukkersyge er en af de store folkesygdomme, da omkring 320.000 danskere har diagnosen, og man mener, at yderligere 200.000 har sygdommen uden at vide det.

Og udviklingen går stærkt den forkerte vej. Der er i dag dobbelt så mange diabetikere som for ti år siden, og man frygter, at der igen vil være dobbelt så mange om ti år.

Derfor håber forskerne fra Center for Aktiv Sundhed på Rigshospitalet, at de med den nye forskning om en livsstilsændrings effekt på diabetes fremover vil kunne behandle og forebygge sygdommen bedre.

Har du type 2-diabetes og er interesseret i projektet, så kan du se, hvordan du søger om at komme med i enten tv-programmet eller forskningsprojektet på uturn2.dk.