Modelbureau: Vi ville aldrig caste og hyre de unge gennem Facebook

Hos Unique Models bliver man i øjeblikket kimet ned af unge mennesker, som er blevet forsøgt lokket af et falsk modelbureau.

Jacqueline Friis-Mikkelsen vil have sat en stopper for det falske modelbureau øjeblikkeligt. (© dr)

I mandags blev Cecilie Bjørnsteen kontaktet af en kvinde på Facebook, som påstod, at hun kom fra modelbureauet Unique Models, og at de havde kig på hende til en sommerkampagne.

Hun nåede heldigvis ikke at lade sig fotografere, hverken med eller uden tøj. Men hun er langt fra den eneste, som er blevet kontaktet på den måde.

- De sidste to uger er vi blevet kimet ned af unge mennesker og deres forældre, fordi de er blevet kontaktet på de sociale medier med nogenlunde de samme konkrete formuleringer om, at Unique Models er interesseret i at bruge dem som modeller, fortæller direktør i Unique Models, Jacqueline Friis-Mikkelsen.

- Jeg bliver simpelthen så ked af det, fordi de mennesker udnytter, at det er mange pigers drøm at blive model. Og når der er noget, man rigtig gerne vil, så er man måske også villig til at gå længere, end man ellers ville have gjort.

Hun mener, at bagmændene - som ikke er blevet identificeret eller fundet endnu - udnytter, at det er en drøm for mange unge at få en modelkarriere. Og at der er en kæmpe uvidenhed om modelbranchen.

- Det er vigtigt at få sat en stopper for det nu, for jeg er sikker på, at der sidder en masse unge piger derude, som tror, at de har medvirket i en såkaldt Skype-casting til et modelbureau, og som har ladet sig fotografere nøgne eller poseret på udfordrende måde, forklarer modeldirektøren.

- Vi ville aldrig lave en Skype-casting. Hvis der er tale om unge mennesker under 18 år, så går kontakten altid gennem forældrene. Vi ringer og aftaler et møde med forældrene, som kan komme herind med den unge, inden vi overhovedet går i gang med at bruge ham eller hende.

Hun opfordrer forældrene til altid at stå for den første kontakt mellem modelbureauet og den unge.

- I løbet af de 30 år, jeg har været i denne branche, har jeg set en klar udvikling på forældre-siden i retning af, at de lader de unge sejle deres egen sø. Jeg vil virkelig opfordre til, at man som forældre altid ringer ind og dobbelttjekker med bureauet, hvis ens søn eller datter kaster sig ud i modelbranchen.

FacebookTwitter