Mød U-turn deltagerne, der skal forsøge at slippe fri af medicin

Seks danskere med type 2 diabetes skal i en programrække forsøge at ændre deres livsstil, så de kan undgå medicin. Mød dem her.

De seks deltagere i U-turn bliver gennem et år fulgt af sundheds-eksperten Chris MacDonald, der vil forsøge at hjælpe dem med at ændre deres livsstil og dermed gøre dem fri af medicinen og forbedre deres liv med diabetes. (Foto: Doceye © Type 2)

I en ny sæson af programserien U-turn ser sundheds-ekspert Chris MacDonald nærmere på, om livsstilsændringer kan vise sig at være den bedste medicin mod type 2 diabetes, som er blevet en folkesygdom i Danmark. Over 300.000 danskere har konstateret diabetes i følge Diabetesforeningen. Det er dobbelt så mange som for ti år siden.

Mød deltagerne i programmet her:

Michael

Michael Petersen, 38 år, bor i Herlev, gift med Henriette og sammen har de sønnen Emil.

Hvad er dine største livsstilsmæssige udfordringer?

- Jeg har hele mit liv haft udfordringer med min vægt og min kost. Det tog rigtig fart, da jeg stoppede med at svømme. Jeg har mange gange forsøgt at ændre livsstil, men er hver gang faldet tilbage til mine dårlige vaner.

Hvad er dit mål med U-TURN?

- Jeg vil gerne have et sundere liv og derved forhåbentligt et længere liv, så jeg kan være der for min knægt. Jeg håber, at et langt intensivt forløb, som U-TURN kan have betydning for mine valg resten af mit liv. Jeg håber at få nogle værktøjer til at gøre mig mere bevidst omkring de valg/fravalg, som jeg kommer til at stå overfor.

Pia

Pia Bente Jensen, 48 år, bor i Hvidovre, gift med Henrik og har to sønner og en datter i alderen 18 til 24 år.

Hvad er dine største livsstilsmæssige udfordringer?

- Mine største udfordringer ligger i træningen. Kosten har jeg ok styr på, men falder dog i og er udfordret på mængden af mad. Jeg har fundet ud af at kost og motion følges ad.

Hvad er dit mål med U-turn?

- At få kontrol over min sygdom. Jeg vil gerne være medicinfri, men det er vigtigst for mig at finde et leje, hvor jeg kan fungere og min sygdom er under kontrol – uden alt for meget medicin.

Søren

Søren Bram, 32 år, bor i Haslev, gift med Malene og sammen har de børnene Ditlev på 4 år og Ester på 2 år.

Hvad er dine største livsstilsmæssige udfordringer?

- Den evige trang til søde sager og at vælge den korrekte sammensætning af min kost.

Hvad er dit mål med U-turn?

- At finde ud af om type 2 diabetes kan reguleres udelukkende med kost og træning og for at få den bedst tænkelige hjælp, som jeg ikke kan få andre steder.

Torben

Torben Jørgensen, 66 år, bor i Roskilde med Kirsten og har to døtre på 35 år og 44 år.

Hvad er dine største livsstilsmæssige udfordringer?

- At tænke over hvad jeg spiser, hvornår og hvor meget. Det samme gør sig gældende med øl og vin. At afse nødvendig tid til motion og få det opprioriteret til en naturlig del af min dagligdag. At nedprioritere mit arbejde.

Hvad er dit mål med U-TURN?

- At få bugt med min type 2 diabetes, således at kommende livsstilsygdomme vil kunne forebygges og gerne elimineres, så jeg kan opleve mine børnebørn vokse op. Det er mit vigtigste mål med at deltage.

Tina

Tina Spange Mainz, 41 år, bor i Hareskov/Værløse, gift med Jørgen og har fire døtre i alderen 5 til 18 år.

Hvad er dine største livsstilsmæssige udfordringer?

- At sætte tid af til mig selv og at det er ok, at jeg kommer i første række en gang imellem.

Hvad er dit mål med U-TURN?

- At komme i gang med en livsstilsændring, som forhåbentlig bliver vedvarende. Det vildeste ville være, hvis jeg blev "afhængig" af at træne og med den støtte og hjælp vi får, burde det være muligt.

Christina

Christina Hagman, 50 år, bor i Karlslunde, gift med Jan og har børnene Allan, Chanina, Michael og Filippa i alderen 12 år til 32 år.

Hvad er dine største livsstilsmæssige udfordringer?

- Jeg spiser for lidt grønt, har for mange arrangementer, for meget arbejde, for lidt søvn, for lidt motion og alt alt for mange sodavand.

Hvad er dit mål med U-TURN?

- At få mere fokus på de ting, som er vigtige for mit liv, hvis jeg gerne vil have et godt og langt liv.