Regelmæssig motion gør alkohol mindre usundt

Alkohol øger risikoen for blandt andet kræft - men tilsyneladende ikke så meget, hvis du generelt er fysisk aktiv, viser en ny undersøgelse.

Sundhedsmagasinets fodboldhold "De Store Helte" er her i gang med tredje halvleg i omklædningsrummet efter en træning. Og fysisk aktivitet er rigtig godt til mindske sundhedsrisikoen ved alkohol ifølge et nyt studie. (© dr)

Hvis du skal til fest og drikke øl eller drinks i weekenden, så kan det være en god idé også at få tid til en hurtig løbetur.

Hvis du får den anbefalede mængde motion, så er risikoen for at dø af alkoholrelaterede sygdomme nemlig markant mindre, især når det gælder kræft.

Det viser et studie lavet af forskere på Sydney Universitet ifølge det videnskabelige tidsskrift British Journal of Sports Medicine.

Motion mindsker risiko ved alkohol

Studiet er lavet ved at analysere otte nationale helbredsundersøgelser i Storbritannien fra 1994-2006.

Her deltog over 36.000 personer over 40 år, og siden da er knap 6.000 af dem døde.

Nu har forskerne analyseret tallene, og ikke så overraskende var der flest dødsfald blandt dem, der drak mere alkohol end de anbefalede mængder.

Men forskerne fandt også ud af, at den forhøjede risiko ved alkohol var markant mindre eller blev udvisket, hvis folk samtidig motionerede nok til at leve op til de anbefalede mængder.

Forskerne understreger, at der er tale om et observationsstudie, hvor der er en del ubekendte faktorer som for eksempel drikkemønstre.

- Men ikke desto mindre giver resultaterne endnu et argument for, at fysisk aktivitet fremmer sundheden, selv hvis det sker samtidig med mindre sund adfærd, skriver forskerne i en pressemeddelelse.